Легендарни "The Cult" наступа 29. јуна у Крагујевцу на Арсенал фесту

Танјуг
Foto: Твитер

БЕОГРАД- Један од највећих свјетских хард-рок бендова свих времена, The Cult, долази на крагујевачки Арсенал фест 2023 (28. јун - 1.јул), гдје ће свирати на Main Stageu друге фестивалске вечери, 29. јуна, саопштили су организатори.

Славни састав, који ове године обиљежава четири деценије постојања, наступиће у срцу Шумадије у склопу европске турнеје на којој промовише 11. албум "Under the Midnight Sun", објављен у октобру прошле године.

Уз нумере са новог издања, чувени фронтмен Ian Astbury, Billy Duffy, John Tempesta, Charlie Jones и Mike Mangan ће љубитељима чвршћег звука у простору Кнежевог арсенала презентовати низ ванвременских пјесама које се одавно сматрају рок класицима:"Fire Woman", "She Sells Sanctuary", "Rain", "Wild Flower", "Lil Devil", "Eddie (Ciao Baby), "Sweet Soul Sister"...

Група је своју свирачку потентност и у зрелим годинама потврђивала на београдским концертима (Ташмајдан, Штарк арена), као и на фестивалским наступима у Србији, па нема сумње да њихови обожаваоци нестрпљиво ишчекују нови сусрет уживо са бендом који је одавно уписан у историју рок музике.

Иан Астбурy, причајући о актуелном издању бенда, без лажне скромности каже:

"Ако сте љубитељ рок музике, наш нови албум је од суштинског значаја. Мислим да ниједно од новијих рокенрол издања не звучи као 'Under the Midnight Sun'. А публика која долази на концерте - њих не треба звати фановима. Они су наши доброчинитељи".

У четвртак, 29. јуна, Маин Стаге ће прштати од жестоког рокенрола, јер исте вечери, подсјетимо, наступају легенде грув-рока, амерички Cluch.

Да ће овогодишњи Арсенал фест бити најјачи до сада, потврђујују и имена до сада објављених извођача: Тхе 1975, Гибонни, Паров Стелар, Немања Радуловић & Double Sense, Никола Врањковић, Дубиоза Колектив, Артан Лили...

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана