Концерти Металике за Гиниса

Сања Амиџић
Концерти Металике за Гиниса

Чувени хеви металци из америчког бенда "Металика" ове године су ушли у Гинисову књигу рекорда, јер су за сада први и једини извођачи који су наступали на свих седам континената у току једне године.

Овај амерички хеви метал састав, који је на музичкој сцени активан од раних осамдесетих година прошлог вијека, листу својих наступа широм планете комплетирао је концертом на аргентинској истраживачкој станици "Carlini", чиме су ушли у историју, јер су први бенд који је имао наступ на Антарктику.

Ова хеви метал група концерт на Јужном полу одржала је под називом "Freeze Em All".

Концерт је посјетило око 60 љубитеља ове култне групе, научници из истраживачке станице, те фанови који су освојили ово наградно путовање које је организовао сам бенд.

Публика, међу којом је било и неколико хиљада пингвина који ту живе, нису били у прилици да слушају легендарне нумере, јер није било услова да буде постављен разглас па је публика концерт морала пратити преко слушалица.

Момци су фановима одсвирали десетак пјесама, што им није било нимало лако с обзиром на то да је температура на том подручју далеко испод нуле.

Најзабринутији члан бенда био је гитариста Кирк Хамет, који је тада признао да мрзи хладноћу.

- Испунили смо своју жељу, јер смо овим наступом комплетирали наш циљ, а то је да смо свирке одржали на свих седам континената - казали су чланови групе "Металика".

Они су додали да без обзира на тешке и захтјевне временске услове са Антарктика носе феноменално искуство.

Поред "Металике", своје мјесто у Гинисовој књизи ове године заузеће и састав "One Direction" зато што су први извођачи чија су сва три албума заузела прво мјесто.

Утицаји

Група "Металика" проглашена је и за најутицајнију рок групу у посљедњих 30 година на основу анкете коју је спровео рок магазин "Керранг".

- Добар је осјећај када вас "Kerrang" прогласи за групу која је највише промијенила њихове животе - рекао је бубњар ове рок групе Ларс Улрих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана