Коенoве ноте у част осме деценије живота

Јасмина Перишић
Коенoве ноте у част осме деценије живота

Popularни музичар Леонард Коен обиљежиће осамдесети рођендан објављивањем новог албума "Popular problems".

И док његови представници нису званично потврдили ову информацију, вијест о новом издању први пут се појавила на званичном скупу Коенових обожавалаца у Даблину ове године. На француском сајту "Амазона" постоји датум изласка албума "Popular problemsa" - 22. септембар, а вијест је објавио и часопис "Rolling Stone ".

- Леонард је напорно радио на овом студијском албуму на ком ће се наћи потпуно нове пјесме. Такође је тражио да вас обавијестим да ће нови албум бити доступан крајем септембра, одмах послије његовог рођендана - стоји у предговору буклета написаног за догађај у Даблину.

Буклет је написао Јарко Арјатсало, фински рачуновођа који одржава Коенов официјални интернет сајт који служи као посредник у његовом контакту са фановима.

Арјатсало је у разговору за магазин "Rolling Stone " потврдио своју изјаву и додао да је информацију добио директно од Коена као и да тренутно не постоје планови који се тичу турнеје, већ се сви радују предстојећем албуму.

Коен је јавно захвалио Арјатсалу за његов неуморан рад на сајту на скупу фанова у Хелсинкију 2012. године.

- Неко из овог града започео је сајт под називом "The Leonard Choen Files". Захваљујући његовим напорима мој рад је био одржаван у животу све ове године. Име тог човјека је Јарко Арјатсало. Желим да му захвалим за спектакуларан напор који је учинио у моје име. Дубоко сам захвалан - изјавио је Коен том приликом.

И његов син Адам Коен открио је да Леонард снима нови албум те да на њему раде заједно, а могао би га објавити крајем године. Он је за BBC News рекао да се придружио оцу у студију.

 - Отац ме питао за неколико савјета на неколико пјесама. Радујем се новом материјалу и драго ми је да ме је питао за мишљење - открио је Коен млађи.

Леонард Коен је посљедњи албум "Old Ideas " објавио 2012. године.

Биографија

Леонард Коен је канадски кантаутор и књижевник. Објавио је 12 студијских албума, а његов тринаести албум треба да изађе 22. септембра, дан послије музичаревог 80. рођендана, који ће прославити 21. септембра. У својој каријери књижевника објавио је више од седам књига.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана