Карте за турнеју Спрингстина и до 5.000 долара, фанови љути

Танјуг
Карте за турнеју Спрингстина и до 5.000 долара, фанови љути

САД - Карте за турнеју легендарног америчког музичара Бруса Спрингстина коштају у овом тренутку између 4.000 и 5.000 долара, према специјализованом софтверу за процјену вриједности улазница, што је изазвало бес код његових фанова, преносе амерички медији.

Наиме, америчка компанија за продају и дистрибуцију карата "Ticketmaster" објавила је понуду карата за концерте предстојеће турнеје "Тhe Boss" према којој се по тим ценама може купити средњи ниво у дворанама.

Систем "Ticketmasterа" направљен је да би се спријечила препродаја улазница, а функционише по принципу "динамичног одређивања цијена" , односно то колико ће коштати улазнице директно зависи од потражње за њима.

То се остварује тиме што систем одговара на потражњу, повећавајући или снизавајући цијене у складу са заинтересованости купаца.

Овај систем је направљен како екстрапрофит од улазница не би одлазио у џепове тапкароша, који у САД углавном преко интернета препродају своје карте, већ да би се повећала зарада извођача и организатора разних манифестација, а правим љубитељима обезбједило да улазнице набављају по реалној цијени.

Међутим, у случају концерата Бруса Спрингстина, све је отишло у негативну супротност, па су цијене улазница од по неколико хиљада долара разбјесниле добар део љубитеља музике чувеног рокера. 
 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана