Kalush Orchestra неће наступити на Sea Dance фестивалу

Танјуг
Kalush Orchestra неће наступити на Sea Dance фестивалу

БУДВА- Након што је Sea Dance фестивал одбио ултиматум Kalush Orchestra, којим је захтијевано отказивање наступа једне од највећих звијезда електронске музике данашњице Nine Kraviz, која је поријеклом из Русије, овај украјински састав неће наступити на фестивалу, саопштили су организатори.

Подсјетимо, Kalush Orchestra су путем Инстаграма позвали своје фанове да подрже, како су рекли, "чишћење сцене", и од Sea Dance фестивала затражили да откаже наступ Nine Kravitz.

Sea Dance фестивал се потом огласио званичним саопштењем и менаџменту Kalush Orchestra послао одговор у којем је овакав захтjев јасно одбијен и изричито изражен став да је дискриминација било ког човjека и умjетника због националности, расе или вjере у потпуности неприхватљива.

Sea Dance фестивал је у саопштењу за јавност осудио рат у Украјини, истовремено наглашавајући да отказивање наступа извођача само због тога што долази из одређене земље није пут за постизање мира, већ управо супротно томе - пут ка даљим подjелама, ескалацији мржње и продубљивању сукоба.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана