Какве везе имају Металика и превозник из Бачке Тополе?

Г.С.
Какве везе имају Металика и превозник из Бачке Тополе?

Металика је један од најпопуларнијих и најутицајнијих бендова свих времена, вољен међу фановима разних жанрова, а једна чувена фотографија повезује бенд са превозником из Бачке Тополе.

Бенд је основан у октобру 1981. и већ на пола ове деценије постао је свjетски познат по својим брзим и гласним албумима, од првог Kill ‘Em All па надаље.

После трећег албума Master of Puppets, Металика је 1987. године одлучила да свира у Пољској, што је за њих била нека врста путовања „иза Гвоздене завjесе".

То је област о којој су само могли да читају у књигама из историје, а уједно и простор на коме је било скоро па немогуће доћи до њихових албума.

Међутим, база фанова је ипак постојала и момци из бенда су одлучили да одрже концерте у Катовицама 10. и 11. фебруара, 1987, у оквиру турнеје Damage, Inc.

Бен је одсjео у хотелу Варшава у Катовицама, а по причама појединих фанова са Редита, чак су стигли да се друже са фановима и направе неке занимљиве фотографије.

На једној од њих, Џејмс Хетфилд налази се испред аутобуса марке ФАП САНОС С 415 аутопревозника Тополатранс из Бачке Тополе.

Ову фотографију направио је Mateusz  Żułа и она се налази у књизи Metallica Behind the Iron Curtain Poland 1987,, која говори о цијелом овом периоду и турнеји.

Превозник Тополатранс одавно се угасио, али ова фотографија остаје као једно занимљиво сјећање на тренутак када је можда и највећи бенд на планети ишао на луду авантуру, преноси City Magazine

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана