Јосипа Лисац: Најважнији су људи

Агенције
Јосипа Лисац: Најважнији су људи

Музичка дива Јосипа Лисац одржаће концерт 14. фебруара у београдском Центру “Сава”. На Дан заљубљених, Јосипа прославља свој 70. рођендан, али је њој битније што ће 14. фебруар 2020. године бити још једна прилика да се поново састане са београдском публиком у регионално престижној дворани.

- Амбијент је лијеп - прекрасна дворана Центра “Сава”. Али, то је декорација. Најважнији су људи, најважнија је енергија, спој пријатељстава кроз музику, што се рађало и његовало годинама. Увијек је то најважније. Публику и мене повезује обострано поштовање. И многе нове генерације су пристигле. А ја сам их загрлила и они су мене загрлили - рекла је Јосипа Лисац.

Од самог почетка уникатна, вокално супериорна, специфичних интерпретација и неконвенционалног стила, Јосипа и данас настоји уживо са својим пратећим бендом да понуди нека нова читања безвремених хитова какви су “Магла”, “Хир, хир, хир”, “Гдје Дунав љуби небо”, “Богиња”, “Данас сам луда” и други.

- Рецимо, “Магла” сваки пут другачије траје, мало се заиграш, занесеш. другачији је соло... Неко ће рећи пјесма се јако пуно промијенила. Није се пјесма промијенила, већ аранжман... Ја пјесму могу да пјевам сама, у пратњи једног или пет инструмената, уз симфонијски оркестар. Музичари са којима сарађујем су отворени, тако да ништа неће бити исто, а можда се негдје нешто и понови. Музичка слобода и игра на сцени су битни - објаснила је Јосипа Лисац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана