Изложба о Памели Андерсон од 8. децембра у Београду

Танјуг
Изложба о Памели Андерсон од 8. децембра у Београду

БЕОГРАД - Поп култура је тема нове изложбе посвећене глумици Памели Андерсон, двије ауторке, Нуше Хернавс и Милице Мијајловић, која ће бити отворена у уторак, 8. децембра у Умјетничком простору “У10” у Београду, у организацији “Вождовачке галерије”.

Пројекат под необичним називом „I turn boobs into trees and whales and oceans” трајаће до 25. децембра, а услијед тренутне епидемиолошке ситуације, свечано отварање неће бити организовано, а изложба ће бити отворена само за индивидуалне посјете.

Ауторке у тексту изложбе пишу о томе да је чувена глумица и секс симбол 90-их година била жељена и тражена много прије Инстаграма, ријалити појава сестре Кардашијан или Парис Хилтон.

Била је главна прича жуте штампе у своје вријеме, захваљујући свом турбулентном љубавном животу, познатом порно снимку, атрактивном тијелу и касније дијагнози за хепатитис Ц.

Улоге које је имала у разним филмовима и серијама су све сугерисале да је Памела на екрану, и ван њега, увијек заправо иста особа - згодна плавуша.

Предала је своје тијело свијету, али под сопственим условима: док њене слике, приче, силикони, коса, тетоваже и љубавници циркулишу интернетом и штампом, она има прилику да говори о стварима до којих јој је стало, што је укратко било: спасите планету, наводи се у најави изложбе.

Нуша Хернавс је слободна умјетница - фотограф из Словеније, која живи у Берлину, и недавно је завршила студије на школи за фотографију Осткреуз у Берлину као фото едитор.

Радила је као продуцентк за разне фото фестивале и смотре за младе уметнике као што је “Fotopub” (Ново Место, Словенија) и AnaloqueNow! (Берлин, Њемачка).

Ко-ауторка изложбе Милица Мијајловић је млада визуелна умјетница из Београда чији опус радова (видео, слика, текст) до сада истражује и представља различита стања и емоције, најчешће изазване одређеним импулсима из прошлости.

Магистрирала је на Одсјеку за сликарство на Академији за умјетност, архитектуру и дизајн у Прагу, самостално је излагала у Чешкој, Мађарској и Словачкој, док тренутно живи у Београду и Бечу.

Вождовачка галерија као продуцент изложбе је кустоска платформа која користи различите просторе за излагање и циљано ради искључиво у локалном контексту Београда, од 2018. године.

Чланови Вождовачке галерије су Александра Степановић, Марија Бјелић и Наталија Паунић.

Радно вријеме галерије усклађено је са новим епиддемиолошким мјерама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана