Ирфан Менсур након короне: Огорчен сам примитивношћу

ГС
Foto: Printscreen/Youtube

"Био сам потпуно исцрпљен, нисам осећао своје тело. Ходао сам као да у себи имам литар Џејмисона", тако своје искуство и осјећај док се борио са корона вирусом описује глумац Ирфан Менсур.

Он је био гост јутарњег програма ТВ Нова С "Пробуди се". Менсур је, након лијечења у Клиничко болничком центру Бежанијска коса у Београду и терапије кисеоником, сада на кућном опоравку.

Глумац и редитељ каже да се придржавао мјера, маску је носио све вријеме током рада с глумачким ансамблом на позоришној представи Ана Карењина – ипак, заразио се короном.

"Исцрпљеност, немање снаге, као да ми је адреналин побегао из тела. Схватио сам да се нешто догађа, али у првом моменту нисам био свестан шта", објашњава Менсур прве симптоме и додаје да је повишену температуру, 37,2 имао само један дан, али да је ипак била дијагностикована обострана упала плућа, преносе ''Независне''.

Описао је и психичко стање у којем је био док је лежао у болничкој постељи у којој је провео готово двије седмице. Признаје да му првих пет-шест дана није било пријатно.

"Бити уплашен за живот је бесмислено. Ја сам са својих близу 70 довољно урадио у животу да ме не брине то што ће једног дана да ме нестане. Ипак, првих пет-шест дана сам се опрашатао – био сам крив сам себи зато што нисам рекао неким људима неке пријатне ствари које је требало да чују. Кад сам постао свестан свега признао сам све оно шта им нисам рекао, а желео сам да им кажем", објашњава своје психичке борбе.

Менсур каже да је изузетно захвалан особљу КБЦ Бежанијска коса. Памтиће СМС поруку која му је стигла од љекарке која је водила рачуна о њему: "прошли сте".

Болничке дане дијелио је с колегом Жарком Лаушевићем.

"Оставио ми је једну велику шољу за кафу на којој је нацртан велики смајли. Одлучио сам да је тај смајли моја срећкица и живеће са мном док ја живим", захвалан је Менсур.

Каже и да према људима који не носе маску има и неку врсту гађења:

"Огорчен сам том примитивношчу којом смо окружени. Они желе да буду изнад масе која покушава да заштити не само себе него и њих. Носите маске и будите нормални, то је једини савет", поручује Менсур.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана