Интернационални музички фестивал "Бања Лука фест" од 6. до 10. јула у Бањалуци: Свјетске звијезде на Кастелу

ГС

Први Интернационални музички фестивал "Бања Лука фест" биће одржан на тврђави Кастел од 6. до 10. јула, а организатори најављују позната имена. Свечано отварање фестивала обиљежиће концерт свјетски познатог виолинисте Стефана Миленковића и састава "Камерата Нови Сад".

Међу свјетски познатим именима која ће наступити на великој сцени тврђаве Кастел највише пажње свакако привлачи фадо дива Мариза. Чувена Португалка прославља више од двије деценије музичке каријере те ће у оквиру своје слављеничке турнеје посјетити и Бањалуку, што ће несумњиво бити догађај за памћење.

- Са великим задовољством најављујем прво издање "Бања Лука феста", који је био планиран за 2020. годину, али је због пандемије вируса корона морао бити одгођен. Ове године фестивал ће бити одржан уз све прописане епидемиолошке мјере, али уз велики ентузијазам свих нас да овај фестивал постане традиционални, и да се од ове године уврсти на мапу најзначајнијих дешавања у региону из области културе, умјетности и музике. Уз велике звијезде, сјајне концерте, добру енергију, одличну организацију и низ врло занимљивих пратећих садржаја током свих фестивалских дана желимо послати позитивне поруке из Бањалуке као мјеста добрих сусрета. Жеља нам је да покажемо све потенцијале које Бањалука има, да привучемо публику из региона и укључимо локалну заједницу -  рекла је директорица "Бања Лука феста" Биљана Чигоја.

Од 6. до 10. јула на великој позорници, која ће специјално за ову прилику бити изграђена на тврђави Кастел, наступиће: Стефан Миленковић и "Камерата Нови Сад", Звонко Богдан и Велики тамбурашки оркестар, Амира Медуњанин и Бојан Зулфикарпашић у пратњи Војвођанског симфонијског оркестра, Мариза, те Раде Шербеџија и "Западни колодвор".

 Атрактивна фестивалска локација, велика сцена тврђаве Кастел, за потребе фестивала биће посебно прилагођена. За ову прилику организатори припремају сједећу платформу са којом ће Кастел заблистати у новом сјају и на тај начин публици понудити незаборавно искуство концерата на отвореном  најављују организатори.

Сви програми фестивала биће одржани у складу са препорученим епидемиолошким мјерама прописаним од Института за јавно здравство РС.

Пројекат су подржали генерални спонзор компанија „m:tel”, фестивалски партнери Нова банка и CocaCola.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана