Hulahoop: Фанк и поп на првом албуму

Мирна Пијетловић
Hulahoop: Фанк и поп на првом албуму

Енергични бенд из Словеније "Hulahoop" ових дана предано ради на новом музичком материјалу који ће крајем марта ове године резултовати и њиховим првим албумом, занимљивог назива "The Best Of".

- Управо смо пред издавањем албума. Имамо снимљено практично све, тако да сада брзо на ред долазе микс и мастеринг. За све је задужен Анеј Кочевар из студија 'Sick Bastard'. Сада нас чека много рада на штампи CD-а и дизајну, који ће бити у нашем стилу - нешто посебно - рекао је бубњар Анже Бурја.

Иако се ради о њиховом првом званичном издању, албум на којем ће се наћи десет нумера носи назив "The Best Of".

- Мислили смо да је такво име добра фора, али не само то. Све пјесме које свирамо су, заправо, најбоље од оних које смо до сада створили, па отуда и такав избор имена - појашњава Бурја. Иако свака пјесма има елементе разних жанрова, наводи да их све ипак повезује онај за њих и њихову музику типичан звук - хард поп функ.

Да су своју музичку мисију схватили озбиљно, говори и податак да се истовремено баве и промо материјалом и организовањем промотивних концерата у разним клубовима и фестивалима у родној Словенији. Откривају да имају велику жељу да наступају и на фестивалима широм бивше Југославије, али их прије тога чека снимање видео спота у MTV продукцији, које су такође добили као награду за освојено прво мјесто на прошлогодишњем "Јелен Демофесту" у Бањалуци.

- Награда нам је заиста помогла, поготово јер смо хтјели квалитетан производ, који ће људи, надамо се, запамтити. То значи и веће трошкове, тако да пуно хвала "Демофесту" за ову награду! - каже Бурја.

Бањалука

Сви побједници "Јелен Демофеста" наступају као ревијални извођачи посљедње вечери фестивала, па ни "Hulahoop" неће бити изузетак.

- Публика ће видјети велику журку на бини и музичаре које уживају у ономе што раде, а чуће и модеран звук који су могли чути и прошли пут. Међутим, све ће то бити још боље, чак и енергичније него прошле године - обећава Анже Бурја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана