Холивудска звијезда у анимираном филму који се продуцира у Србији

Танјуг
Холивудска звијезда у анимираном филму који се продуцира у Србији

Италијанска продукцијска кућа Лерволино ентертејнмент, која је недавно најавила отварање студија у Србији, потписала је званични уговор са прослављеним холивудским глумцем Џонијем Депом, саопштили су данас из те продукцијске куће.

Чувени Џек Спероу овај пут ће позајмљивати глас птици Пафин, у најновијем краткометражном анимираном серијалу Пафини, који ће у потпуности бити дизајниран и произведен у нашој земљи.

Серијал Пафини биће микс комедије и апсурда и имаће чак 250 епизода у трајању од по пет минута. У складу са уговором, Џони Деп се обавезао да ће учествовати у свим промотивним активностима, рекламама и интервјуима који се од њега захтијевају у вези са овим серијалом, који ће највјероватније изаћи крајем ове године. Лерволино ентертејнмент је потписао Меморандум о разумијевању са Министарством привреде Републике Србије и продукцијском кућом Архангел дигитал студиос, у власништву Милоша Биковића, којим се предвиђа отварање студија за производњу анимираних садржаја који ће бити интелектуална својина државе Србије.

Конкурс за пријављивање заинтересованих је у току, а планирано је запошљавање више од 600 младих људи из области кинематографије, дизајна и информационих технологија.

"Веома смо узбуђени што смо још једном постигли договор са Џонијем Депом, са којим смо раније сарађивали на снимању играног филма Чекајући Варваре. Ово је први пут да један холивудски глумац учествује у продукцији краткометражних садржаја, и то анимираних, што је додатна потврда да је овај формат будућност филма и да смо на правом путу", рекао је Андреа Лерволино, директор и оснивач продукцијске куће Лерволино ентертејнмент.

Каже да су поносни што им је звијезда таквог калибра указала повјерење и што ће својим активним учешћем на овом револуционарном пројекту допринети развоју лика Џонија Пафа, кога ће тумачити.

Прича прати авантуре пет арктичких птица, помоћника лукавог моржа по имену Ото, а међу којима је и Џони Паф, симболично назван по глумцу који ће га тумачити. Ова симпатична дружина живи на пространствима Сјеверног пола, гдје се свакодневно сусреће и бори са последицама загађења животне средине и отапањем вјечног леда на Арктику. Овај анимирани филм бави се важним друштвеним темама, на један авангардан и забаван начин, како би скренуо пажњу јавности на актуелне проблеме са којима се наша планета сусреће из дана у дан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана