Хоће ли бити објављене посмртне фотографије Кобејна?

Агенције
Хоће ли бити објављене посмртне фотографије Кобејна?

Судија у Сијетлу треба да саслуша аргументе који ће утицати на то да ли ће се наставити суђење које може довести до тога да фотографије беживотног тијела Курта Кобејна буду објављене.

Иако је званичан узрок Кобејнове смрти самоубиство, теоретичар завјере Ричард Ли је тужио град у покушају да фотографијама са места наводног самоубиства докаже да на фронтмену групе Нирвана заправо није постојала рана од метка.

Без обзира што је од смрти Курта Кобејна прошла двадесет и једна година, фотографије са мјеста увиђаја никада нису јавно објављене. Прошле године је процурела фотографија мјеста самоубиства али не и самог Кобејновог тијела. И Куртова удовица Кортни Лав и његова кћерка Франесе Бин Кобејн се боре да то тако и остане.

Недавно су објављене званичне изјаве које су дале Кортни Лав и Франсес Бин, а које ће данас бити узете у обзир на судском саслушању.

У изјави Кобејнове кћерке стоји да је једном видјела лажне фотографије на којима је било тијело њеног оца и то искуство јој је оставило неизлечиве ожиљке. "Те грозне слике ме и даље прогањају. Не могу да прихватим да оне постану јавне и да их моји највољенији, укључујући мајку и сестре мога оца, виде. Објављивање тих фотографија би погоршало мој пост- трауматски стрес који имам још од дјетињства," изјавила је Франсес.

Њена мајка Корти Лав је додала да њу окривљују за убиство Кобејна и пријете јој смрћу, а публикација тих слика би само погоршала цијелу ситуацију и угрозила њену и безбједност њене кћерке.

Без обзира на све Ли је веома оптимистичан и нада се да ће успијети да се избори за објављивање фотографија које ће доказати да се Кобејн није убио.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана