Хари и Меган позвали Американце да гласају

Srna
Хари и Меган позвали Американце да гласају

ЛОНДОН - Британски принц Хари и његова супруга Меган, која је Американка, позвали су грађане САД да гласају на предстојећим председничким изборима у тој земљи, чиме су још једном одступили од праксе која традиционално важи за чланове британске краљевске породице.

Меган и Хари, који сада живе у Калифорнији, у марту су се одрекли својих дужности као истакнутих чланова краљевске породице, а позив бирачима у САД упутили су у видео снимку поводом овогодишње листе 100 најутицајних људи у свету, коју објављује амерички магазин "Тајм".

По неписаном правилу, од чланова британске краљевске породице очекује се буду политички неутрални и не гласају на изборима, а Хари, као страни држављанин, нема право гласа на новембарским председничким изборима у САД.

Он је у позиву истакао потребу одбацивања "говора мржње, дезинформисања и негативности на интернету", док је Меган рекла да ће предстојећи избори заиста бити најважнији у животима Американаца који имају право гласа, као и да они заслужују да се чује њихов глас, наводи Ројтерс.

Пред прошле преседничке изборе у САД, Меган је критиковала актуелног америчког председника Доналда Трампа.

Иако Хари у снимку није отворено подржао Трамповог противника на овогодишњим изборима, Џоа Бајдена, ипак се нашао на мети критика у Великој Британији због мешања у америчке председничке изборе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана