Guano Apes наступили на Гитаријади

Танјуг
Guano Apes наступили на Гитаријади

На 49. Гитаријади бројна публика синоћ је имала прилику да чује концерт познатог њемачког бенда Guano Apes који је у Зајечару наступио у оквиру турнеје на којој промовише свој нови албум "Offline".

Исте вечери наступили су и Mr. Albino, Scarlet Notes, Кербер и Лаибах, као и седам полуфиналиста од укупно 14 колико их учествује у такмичарском дијелу. Посјетиоцима и жирију са по двије пејсме представиле су се групе: Y.O.X, Svemirci и Hiqulus из Србије, Мериан из Бугарске, Синови и Робинови худови из Босне и Херцеговине и Syleth из Хрватске.

Word Music Stage био је резервисан за промоцију културе Македоније и наступ бенда Кора, а на Guitar Art Stage -у уприличено је вече бразилске музике, док је у оквиру програма Гитаријада Visual отворена изложба илустрација из књиге "Илустровани рокенрол водич" Давида Вартабедијана.

Такође, јуче је отворен и Bike камп на чијем стејџу наступају Плутониа, Diva Demolition, Свети Грал, Мadicine band банд и Песона нон грата. Такмичаре оцjењује жири на чијем је челу Бранимир Локнер, док су чланови: Драгиша Радуловић, Ненад Кузмић, Марко Ранђеловић, Душан Хедл (Словенија), Драгутин Матошевић (БиХ), Игор Полак (Хрватска), Панта Џамбазоски (Македонија) и Васко Громков.

Вечерас ће на Rock Stage -у наступити бендови Дингоспо Дали, Мангров, Галија, Therapy?, Генерација 5 и Електрични оргазам, док је World Music Stage резервисан за промоцију културе Индонезије и наступ Мирослава Тадића и Браће Теофиловић.

Посљедње вечери на Rock Stage -у биће одржано и финално вече након чега ће бити проглашени побjедници овогодишње манифестације. На Bike Stage -у вечерас ће наступити Ер Голиам, Осми дан, Алиса и New Deal.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана