Група Кинкс поново заједно?

Агенције
Група Кинкс поново заједно?

Легендарна рок група из шездесетих Кинкс можда ће поново засвирати, судећи по недавном интервјуу Реја Дејвиса магазину "Rolling Stone".

Дејвис је рекао да је на ту тему разговарао са својим братом Дејвом, који је у бенду свирао гитару, а да је са оригиналним Кинкс бубњарем Миком Ајворијем снимио неколико нових пjесама у протеклих пар година. Поводом односа између Ајворија и Дејва Дејвиса, који у прошлости није био баш најсјајнији, Реј Дејвис каже: "Њих двојица се свађају већ 50 година...Ја сам ипак само музичар и не радим за "Уједињење нације". Баш сам прошле недjеље питао Мика у чему је проблем између њих двојице. Они су живjели у истој кући током шездесетих и мислим да њихове несугласице датирају још од тада. Њихов однос ме помало подсjећа на неки комад Харолда Пинтера."

На гласине по којима Дејв не жели да свира са Кинкс ако они буду само пратећи Рејев бенд, он каже:

"Не разумijем такве гласине. Ако рjешимо да окупимо Кинкс, то ће бити Кинкс, никакав мој пратећи бенд. Ја стојим на бини десно, Дејв лијево, иза нас је Мик. Мој брат је одличан музичар и направили смо неколико сјајних демо снимака прошлог Божића."

На питање да ли ће Кинкс ићи на турнеју 2015, Дејвис је рекао:

"Не знам још увијек, мораћу да причам са Дејвом. Оно што је извјесно, то је да за слиједећу годину спремам сопствени албум на коме ће се наћи пјесме које помињем у мојој књизи "Американа" и вјероватно ћу ићи на краћу турнеју."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана