Градоначелник Новог Сада поручио: “Еxit” остаје новосадски

Тањуг
Градоначелник Новог Сада поручио: “Еxit” остаје новосадски

НОВИ САД - Музички фестивал “Еxit” дефинитивно остаје у Новом Саду, закључено је данас на састанку између градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића и представника ове престижне свјетске манифестације, саопштено је из управе града Новог Сада.

Након што су разни медији у региону објавили вијест да услијед кризе изазване пандемијом Еџит фестивал разматра селидбу из Србије у “Српској Атини” одржан је састанак управо тим поводом.

“Значај Еxit-а за туризам и међународни имиџ Новог Сада и Србије је немерљив и зато поручујем својим драгим колегама у региону да ће Еxit заувек остати новосадски”, изјавио је градоначелник Вучевић.

Саговорници су током сусрета изразили заједничку жељу да Еxit настави са развојем фестивала у Новом Саду и Србији.

Вучевић је на састанку изјавио да је упознат са веома тешком ситуацијом у којој се нашла целокупна музичка и фестивалска привреда у Србији и свијету, као и о пракси европских земаља у вези са подршком својим најугроженијим индустријама.

Први човјек Новог Сада је додао; “Чак и у оваквој години у којој је њихова основна делатност практично избрисана, Еxit је нашао начин да нас поново учини поносним, остваривши стратешко партнерство са добитником Нобелове награде за мир и највећом хуманитарном организацијом на свету, Светским програмом за храну при Уједињеним нацијама”.

Вучевић истиче да су милиони људи широм планете кроз ЕxitLife Stream - директан пренос наступа славних имена денс музике, видјели нове фантастичне снимке Петроварадинске тврђаве и Новог Сада, као и цијеле Србије.

Оснивач фестивала Душан Ковачевић упозорио је да је домаћа музичка и манифестациона сцена пред нестајањем и предложио градоначелнику Новог Сада да се заузме да и други градови у земљи подрже своје манифестације као што је то учинио Нови Сад, који упркос пандемији није умањио давања за културу и туризам.

“Подршка Еxit-у је на наш захтев већ годинама већински пребачена са буџета на културу на буџет за развој туризма, јер управо на том пољу фестивал највише доприноси локалној заједници”, истакао је Ковачевић.

“Драго ми је што смо уз веома тешке резове и пре свега фанатичним радом ове године успели да сачувамо радна места, а то нису само бројке и статистика, већ живи млади људи који воле свој град, желе да остану да живе у њему и да раде неуморно како би наставили да га прослављају на међународној сцени”, закључио је директор и оснивач Еxit фестивала.

На састанку је истакнуто да би у циљу убрзања опоравка новосадске туристичке привреде, требало учинити све како би била искорјењена чињеница да ће управо млади бити ти који ће се први поново одважити на путовања, кад се за то стекну бољи епидемиолошки услови идуће године.

Еџит фестивал је од оснивања до данас домаћој туристичкој привреди донио више од 200 милиона евра, а слједећих 200 милиона зараде се очекује до 2030. године, док се вриједност промоције Србије на Еxit-у често наводи као - “непроцјењива”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана