Глумци и аутори “Породице” сагласни: Враћањем у прошлост против заборава

Агенције
Глумци и аутори “Породице” сагласни: Враћањем у прошлост против заборава

Мини серија “Породица”, Бојана Вулетића, чије емитовање је почело у понедјељак, а биће завршено сутра навече, изазвала је различите реакције у Србији и региону, а сами глумци и аутор истичу да је њено стварање била велика одговорност.

У серији глуме Борис Исаковић, Мирјана Карановић, Милан Марић, Уликс Фехмиу, Вук Костић и многи други.

- Ми ако не будемо правили овакве ствари, ми ћемо све заборавити јер наша историја је препуна. Ово има своју вредност, јер на одређени начин стварно осветљава тај прилично значајан догађај - рекао је глумац Борис Исаковић говорећи о реакцијама на серију.

Сценарио је стваран на основу грађе и извора који су доступни јавности, а сам аутор је одлучио да током стварања “Породице” не контактира никога од актера приче.

- Одлучили смо да то не радимо јер су сви ти људи и даље веома емотивно везани за целу ствар. Ово није серија о њима. Тако смо добили на аутономији. Нико сада не може да каже да релативизује пројекат и да каже да смо радили под нечијим утицајем - навео је Вулетић.

С обзиром на то да су реакције публике биле различите, сам Вулетић навео је да је главна намјера била да опише стање ума и душе људи заточених у кући и покаже механизам преговарања.

- Чини ми се да су реакције јако добре и изнад очекивања. Људи су препознали тај баланс који смо настојали да постигнемо - рекао је сценариста и режисер Бојан Вулетић, у емисији “ОКО” на РТС-у.

Прва епизода остварила је гледаност од скоро два милиона, на Радио-телевизији Србије.

- Серија “Породица” се појавила на двадесету годишњицу хапшења Милошевића, али са очекивањима публике која су веома специфична. Висока гледаност прве епизоде, која је мало премашила чак и “Радио Милеву” као најгледанији драмски садржај у РТС-овом прајм-тајму показује изузетно високо интересовање гледалаца за оно што ће видети у овој серији и, што је још важније, капацитет ове серије да привуче и гледаоце који не прате драмски програм Јавног сервиса – навео је сценариста Димитрије Војнов у свом тексту “Породица: Последњи чин Слободана Милошевића”, објављеном на РТС-у.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана