Глумац из "Ратова звијезда" преминуо због вируса корона

ГС
Глумац из "Ратова звијезда" преминуо због вируса корона

Глумац из серијала "Ратови звијезда" и Ендру Џек преминуо је од посљедица вируса корона у 77. години, преносе страни медији.

Џил Мекалух, заступник глумца који је био и учитељ акцента познатих, изјавио је за "ТМЗ" да је његов клијент преминуо у уторак ујутро у болници у околини Лондона, након компликација изазваних вирусом ЦОВИД-19.

Он је навео како глумчева супруга није могла да буде уз Ендруа због тога што се налази у карантину у Аустралији, као и да највјероватније неће моћи да се одржи одговарајућа сахрана због услова које диктира глобална пандемија.

Џек је био веома активан и радио је до прије неколико недјеља, између осталог, и као учитељ акцента на припремању новог издања "Бетмена" са Робертом Патисоном. Снимање тог филма је обустављено прије мање од мјесец дана.

Свјетску славу је стекао радом у серијалу "Ратови звијезда", што као глумац, што као учитељ акцента, а његова заслуга је што је Британац Џон Бојега имао такав амерички акценат.

Радио је и на "Осветницима", "Робину Худу", "Господару прстенова", "Шерлоку Холмсу", "Људима у црном" и многим другим блокбастерима, а неки од глумаца које је подучавао били су Кристијан Бејл, Виго Мортенсен, Робертом Даунијем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана