Фронтмен легендарног бенда болује од неизлечиве болести: "Дани су ми одбројани"

ГС
Фронтмен легендарног бенда болује од неизлечиве болести: "Дани су ми одбројани"

Фронтмен британског рок бенда Џетро тал Ијан Андерсон (73) открио је да пати од "неизлечиве болести плућа" и да су му "дани одбројани".

Он је то рекао у разговору с Даном Ратером за шоу "Тхе Биг Интервиеw" на АXС ТВ-у, а касније је издао и званично саопштење, преноси портал Ултиматецлассицроцк.цом.

Ратер је Андерсона питао колико је тешко певати и свирати флауту на бини, на шта је он одговорио:

"Рећи ћу вам нешто што нисам рекао никоме у јавности - патим од неизлечиве болести плућа која ми је дијагностификована пре неколико година. Борим се. Имам периоде кад добијем упалу која се претвори у јак бронхитис и некада ми је веома тешко да изађем на бину и свирам. Протеклих 18 месеци сам на лековима и није било погоршања болести. Океј сам када сам у окружењу у којем ваздух није загађен, али дани су ми одбројани".

"Још нисам у стадијуму у којем ми болест утиче на свакодневни живот - још могу да трчим за аутобусом", навео је те додао да ће се борити до краја.

Навео је и да се болест назива КОПД (хронична опструктивна болест плућа). Међутим, после ове емисије Андерсон се обратио јавности у саопштењу у којем је појаснио да када је рекао да су му дани одбројани није мислио на живот, већ на певачке дане.

"Ипак у августу пуним 73 године, али и даље би требало да будем добро, ако ме у томе не спречи ковид 19", навео је он у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана