Фронтмен бањалучког бенда Тупас Мене Давор Тојчић: Идеје уткане у рок ноте

Александра Маџар
Фронтмен бањалучког бенда Тупас Мене Давор Тојчић: Идеје уткане у рок ноте

У рок кухињи "Тупас Мене" крчка се један албум који неће бити ограничен одређеним музичким правцем, него ће бити скуп ауторских пјесама које су се нама као члановима бенда свидјеле и за које сматрамо да ће на најбољи начин пренијети публици оно што кроз музику и текстове желимо да кажемо.

Овим ријечима за "Глас Српске" талентовани музичар, вокал и фронтмен овог бањалучког бенда Давор Тојчић најављује нови албум на којем чланови бенда вриједно раде.

- Неки синглови ће звучати као класичне рок пјесме, док ће неки имати мало жешћу ноту, а ту ће се наћи и покоја "мекша" нота. Идеје постоје већ дуже вријеме, али сад вјерујемо да смо као бенд довољно сазрели да те идеје реализујемо и уклопимо у једну цјелину у којој ће доћи до изражаја наша енергија и љубав према музици - сматра Давор.

На албуму ће, како је рекао, бити осам до десет пјесама, а текстове је до сада писао он.

- За сада је тако, али као и у свему што "Тупас Мене" као бенд ради, не постоје никаква стриктна правила, тако да је свачија идеја или приједлог увијек добродошао. Драган Моцоња (гитара) до сада је био заслужан за музичку страну, што не значи да ни Огњен Копуз (бубањ), Владимир Максимчук (гитара) или Бојан Јокшић Вукоје (бас) неће имати добру идеју за музику или текст за неку нову пјесму. Долазимо са идејама, а онда сви заједно радимо на аранжманима, мелодијским линијама, као и тексту. Ми смо бенд, цјелина и трудимо се да тако и функционишемо - испричао је Давор.

Још не знају којом ће пјесмом најавити нови албум, а како Тојчић каже, то ће бити изненађење.

Када је ријеч о томе да ли млади људи имају довољно простора да искажу своју креативност на домаћој музичкој сцени, Давор сматра да никад није само једна страна крива.

- Простор се ствара, а не добија. Не желим овим путем никога прозивати или рећи да ми као бенд то исправно радимо, него да сви заједно радом можемо направити пуно више него што сада имамо. Сцена се ствара. Лако је постати дио нечега што постоји, али морамо бити свјесни да је то у овом случају немогуће. Морамо заједно радити, подржавати и цијенити туђи рад, а манути се сујете и надметања. Тек тада ћемо имати простора и критичну масу која је потребна за сваки вид напретка. Музичка или било која друга сцена није изузетак - закључио је овај млади музичар.

Стварање музике

- Водимо се искључиво љубављу према музици, стварању и добром дружењу. Ту смо да се добро забављамо и да ту енергију пренесемо на људе који нас слушају. Нажалост, живимо у окружењу и времену које је далеко од сјајног, тако да се то прожима и кроз нашу музику и текстове. Сматрам да је то у неку руку и обавеза нас који се бавимо било којим видом умјетности. Постављати питања, коментарисати и анализирати свијет око нас - истакао је Давор Тојчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана