Френсис Форд Копола припрема остварење "Мегалополис"

Agencije
Френсис Форд Копола припрема остварење "Мегалополис"

Славни амерички редитељ Френсис Форд Копола најавио је да је почео да ради на огромном филмском пројекту о којем размишља деценијама и сматра га амбициознијим од култног остварења "Апокалипса данас".

Копола је рекао да је у питању филм "Мегалополис", остварење о утопији о којем размишља 20 година и који је помињан безброј пута.

- Покушаћу, јер сам заиста желио да снимим филм о утопији, односно о рају на земљи. Рекао бих да ће ово бити најамбициознији пројекат на којем сам до сада радио - рекао је недавно чувени режисер у Лиону, гдје му је уручена награда "Лумијер" за животно дјело. Он је објаснио и да има сценарио за филм и да се први пут приближава циљу, односно снимању филма.

Режисер сматра да ће филм коштати више од "Апокалипсе данас", чији је буџет био око 30 милиона долара.

Копола је открио да филм представља причу једног архитекте који жели да изгради утопијску визију Њујорка уништеног послије катаклизме. Филм ће бити прича о "конфликту" једне визије будућности и традиције прошлости.

Редитељ је познат по такође култном филму "Кум" са Марлоном Брандом и Алом Паћином. Филм је 1973. године освојио три "Оскара" - за најбољи филм, најбољег глумца и најбољи адаптирани сценарио, а налази се на списку најбољих филмова свих времена.

Копола се у Лиону осврнуо на недавне изјаве режисера Мартина Скорзесеза о "Марвеловим" филмовима и подржао његову негативну критику наведених филмова, називајући их грозним и достојним презира.

- Када Мартин Скорсезе каже да "Марвелови" филмови нису у домену кинематографије, он је у праву, јер из кинематографије треба нешто да научимо, да добијемо просвјетљење, знање и инспирацију. Није рекао да је су достојни презира, али ја то сада говорим - навео је Копола.

Награду "Лумијер" коју је Копола добио раније су добили Мартин Скорсезе, Педро Алмодовар и Милош Форман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана