Филип Грабовац, репер, за “Глас Српске”: Желимо да бањалучку сцену запалимо нечим новим VIDEO

Данко Кузмановић
Филип Грабовац, репер, за “Глас Српске”: Желимо да бањалучку сцену запалимо нечим новим VIDEO

Покренули смо нову причу, озбиљнију и доста квалитетнију. Отворили смо нови канал под именом “Арденте”, што је италијански сленг за горење, пламен. Поента имена је та да желимо да “запалимо” бањалучку сцену нечим новим.

Испричао је ово за “Глас Српске” млади бањалучки репер Филип Грабовац, који је са још неколико младих некада чинио “Десетку на аса”, а сада ова група младих људи прави нешто ново. Плод сарадње је и пјесма “Безобразна”, коју су недавно објавили Грабовац (Граба) и Огњен Ђаковић (Кђа), као и новоотворени канал “Арденте”. За текст су задужени Грабовац и Ђаковић, а за музику Давид Дакић (Дака) и Драган Глигорић (Глига).

ГЛАС: Можете ли нам представити нову екипу, нове чланове канала “Арденте”?

ГРАБОВАЦ: Тренутна почетна постава извођача су Дака, његов рођени брат Стефан Маестро (један од зачетника бањалучке хип-хоп сцене), Кђа, Александар, који је иначе из Словеније и наравно ја. Међутим, “Арденте” не сачињавамо само ми, ту си и момци задужени за видео-продукцију, дизајн, маркетинг и ди-џејеви.

ГЛАС: Какво је Ваше мишљење о трепу у региону?

ГРАБОВАЦ: Генерално мишљење о трепу је шарено, те доста људи понижава и омаловажава треп. С том чињеницом одлучили смо се за комерцијалнији звук, јер је слушанији и пуно боље пролази од трепа.

ГЛАС: Како иначе гледате на музику? Шта она за Вас представља?

ГРАБОВАЦ: За нас музика представља много ствари, мимо пара, аута и свега што иде уз то осјећај кад се стане испред микрофона и вајб у студију је невјероватан. Такође, циљ нам је да ујединимо што више људи из Бањалуке, као и са цијелог Балкана, да сарађују с нама.

ГЛАС: Осим канала, представили сте и траку “Безобразна”.

ГРАБОВАЦ: Канал смо отворили Кђа и ја са клупском траком “Безобразна”, гдје морам споменути, прије свега, другаре, Глигу и Пантера, који су помогли да цијели пројекат буде реализован.

ГЛАС: Када можемо да очекујемо Ваш или албум некога од чланова групе?

ГРАБОВАЦ: Албуми се могу очекивати у скорије вријеме, али тренутно нам је циљ да се прикупи што више “cloutта”, тако да за сад се могу очекивати синглови и сарадње на “Јутјуб” каналу. Имамо подршку многих људи, не само из Бањалуке, већ из цијелог региона, од Словеније до Македоније. Дефинитивно знамо да уз мало времена, али пуно рада и труда, можемо изградити праву причу. Све у свему, најбитније нам је другарство, градимо причу сви заједно и једни друге гурамо у сваком могућем смислу, како музички тако и иначе у животу. Све ово радимо из љубави и другарства, а не за неке пословне стране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана