Фанови разочарани: Ево како ће се бирати побједник Евровизије

ГС
Фанови разочарани: Ево како ће се бирати побједник Евровизије

Највеће свјетско музичко такмичење се ближи, а фанови Евровизије су разочарани најновијом одлуком организатора.

Наиме, прошле године многи нису били задовољни побједом Лорин која је триумфовала на основу гласова стручног жирија, упркос томе што је фаворит публике био представник Финске.

Иако су писане бројне петиције како би гласови публике били приоритетни у односу на гласање жирија, систем гласања ни ове године није промијењен.

Из Europian Broadcastin Uniona потврђено је да ће о пласману у финалној вечери Евровизије одлучивати и жири и публика у размјери 50:50 одсто.

Фанови Евросонга нису задовољни овом одлуком јер сматрају да размјера гласања треба да буде 60:40 у корист публике која ипак треба сама да изабере свог фаворита.

У Србији фанови такође писали петицију

Подсјетимо, током такмичења “Песма за Евровизију 2024” жири је такође пресудио у томе ко ће Србију представљати на Евровизији, а након што је Сајси Ем Си Теyа Dori дала 12, а Анђели Игњатовић Бресквици 0 поена, побједу је однијела Теyа са пјесмом “Рамонда”.

С обзиром да је Бресквица побиједила у гласовима публике, њени фанови сматрали су да јој је учињена неправда, те су писали петиције и планирали протесте како би промијенили исход и исказали своје негодовање, преноси Блиц.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана