EXIT номинован за најбољи фестивал на свијету

Б92
Foto: Архива

Чувени британски магазин НМЕ номиновао је EXIT за најбољи фестивал на свијету.

Овом номинацијом за престижне НМЕ награде, EXIT се нашао међу тренутно најзначајним светским именима из музичке индустрије, као што су Lana Del Rey, Billie Eilish, The Weeknd, Måneskin, BTS, Lil Nas X, Taylor Swift, Liam Gallagher и многи други.

Британски магазин НМЕ ((New Musical Express) један је од најугледнијих свјетских медија, с традицијом дугом чак 70 година, током којих је покривао теме из области музике, филма и културе. НМЕ награде успостављене су годину дана након оснивања магазина, а кроз историју само нека од награђиванијих имена су Elvis Presley, David Bowie, John Peel, Cliff Richard, Paul Weller, Arctic Monkeys, Muse, Morrissey, Oasis, The Beatles, The Jam, Blur и многи други.

Свечана додјела овогодишњих BandLab NME награда биће одржана 2. марта у дворани О2 Ацадемy Бриxтон у Лондону. На 69. додјели биће одабрани најбољи из области музике, филма, ТВ-а и гејминга. Част да буде међу кандидатима за НМЕ награде, EXIT-у је стигла након најизазовнијег периода у музичкој индустрији, у којој је био први велики фестивал на планети који се одржао од почетка пандемије. У категорији Најбољи фестивал на свијету, НМЕ је направио избор од 10 манифестација, међу којима су, поред Exita, Reading & Leeds, Fuji Rock, Wireless и други.

Први потврђени хедлајнери 21. издања EXIT фестивала, које ће бити одржано од 7. до 10. јула 2022. године на Петроварадинској тврђави су краљ алтернативног рока Nick Cave и његови The Bad Seeds, један од најоригиналнијих и најутицајнијих бендова на свијету, те миљеник домаће публике Boris Brejcha, док се још имена очекује јако брзо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана