Егзит на крову Европе

Мирна Пијетловић
Егзит на крову Европе

Музички фестивал "Егзит" је проглашен за најбољи европски фестивал за 2016. годину од стране водећег европског туристичког признања "European Best Destinations " које се додјељује у сарадњи са Европском комисијом.

Тако је овај традиционални музички фестивал који се одржава на Петроварадинској тврђави у Новом Саду освојио прво мјесто испред фестивала као што су енглески Secret Garden (2. мјесто), белгијски Tomorrowland (3. мјесто), па чак и фестивалски гигант Glastonbyry (4. мјесто), те сусједни Sziget (5. мјесто).

Из " European Best Destinations " је саопштено да су љетни музички фестивали дио европског идентитета и да је "Егзит" постао један од најважнијих фестивала на свијету.

- Са вашим фестивалом доприносите привлачности Европе као свјетске дестинације број један у свијету - наводи се у саопштењу из Брисела.

Након награда за најбоље европске фестивале 2014. за "Егзит" и 2015. за "Sea Dance", ово признање потврђује углед "Егзита" као једног од водећих музичких фестивала на свијету.

- Посебно је задовољство што смо успели да позиционирамо 'Егзит' испред свих осталих водећих европских фестивала са десетоструко већим буџетима и што смо наш део Европе поново учинили фестивалским средиштем - изјавио је оснивач "Егзита", Душан Ковачевић.

"Егзит фестивал" одржаће се ове године од 7. до 10. јула на Петроварадинској тврђави, а затим "Егзит авантура" путује на Јадранско море ради трећег "Sea Dance" фестивала који ће трајати од 14. до 16. јула.

Улазнице за "Егзит" и "Sea Dance" продају се по цијени од 116, односно 69,99 КМ, док комплетна "Егзит авантура" кошта 135  КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана