Џо Мерса Марли долази на “Нишвил”

Танјуг
Џо Мерса Марли долази на “Нишвил”

Реге звијезда у успону, унук легендарног реге музичара Боба Марлија, Џозеф, познатији као Џо Мерса Марли, наступиће први пут у Србији и то 9. августа на “Нишвил” џез фестивалу.

Као најстарији син Стивена Марлија, Џозеф “Џо Мерса” Марли одрастао је окружен врхунском реге музиком.

Још као петогодишњи дјечак наступао је са својим оцем Стивеном, ујаком Зигијем и теткама Седелом и Шерон и њиховом дјецом као дио симпатичне групе клинаца који су узбудљиво завршавали концерте када би се Џо латио микрофона.

Озбиљнију афирмацију Џо Мерса постигао је 2013. године објављивањем сингла “Comfortable”, који се нашао на компилацији “Set Up Shop Volume”под окриљем породичне издавачке куће “Ghetoo Youts International”, која се позиционирала врло високо на “Билбордовој” листи најбољег реге албума те године.

Основа музичког израза Џо Мерса Марлија представља модеран кросовер реге, са јаким упливима денсхола, хип-хопа, па и поп елемената.

- Мој отац каже да је мој деда Боб мађионичар, зато што је он био једини човјек који је могао да донесе мир у своју земљу за вријеме јамајканске погибељне политичке кризе седамдесетих година и ту има много снаге, много утицаја, то јесте нека врста магије - недавно је изјавио Марли. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана