Додијељене награде регионалног удружења независних дискографа: “Репетитор” и “Буч Кесиди” на врху

Г.С.
Додијељене награде регионалног удружења независних дискографа: “Репетитор” и “Буч Кесиди” на врху

Албум “Празан простор међу нама који може и да не одстоји” бенда “Репетитор” добитник је регионалне награде “Рунда” за најбоље издање у прошлој години, а најбољом пјесмом проглашена је “Недеља ујутру” групе “Буч Кесиди”.

Регионално удружење независних дискографа покренуло је ову награду с идејом да, унутар чланства удружења, награди најбоља издања, пјесме, извођаче и издаваче у протеклој години. У конкуренцију су могла да уђу само издања чланова “Рунде”, па је сваки од њих могао да номинује у пет категорија: албум, пјесму, новог извођача, издавача и малог издавача.

У свим категоријама номинована су 63 албума, 177 пјесама, 36 нових извођача, као и 12 дискографа у категорији најбољег издавача, а 11 дискографа у категорији најбољих малих издавача.

За награде су могли да гласају сви чланови “Рунде”, али да би био добијен што објективнији избор, нису могли да гласају за своја издања или себе као издавача. Уз њих је, с истом намјером постизања што веће објективности, у гласање укључен и форум од двадесетак новинара и музичких професионалаца који прате регионалну музичку сцену.

- Хвала “Рунди” у име целог бенда, продуцента Милана Бјелице, сниматеља Уроша Милкића, издавача “Мунлајн рекордса” и свих осталих који су помогли снимање и излазак овог албума. Хвала људима који нас верно прате и подржавају што се не осећамо сами сада када је празан простор међу нама силом прилика. Имати најбољи албум најгоре године није мала ствар - навели су чланови “Репетитора”.

“Недеља ујутру”, пјесма “Буч Кесидија”, објављена је на њиховом албуму “Еуфорија” који су представили крајем 2019. године.

- Хвала “Рунди” и свим новинарима и колегама из индустрије који су гласали на овој награди. Најбоља песма у региону звучи феноменално! Видимо се ускоро. Волимо вас! - изјавили су чланови “Буч Кесидија”.

“Рунду” за најбољег новог извођача освојио је дуо “Поцкет Палма”.

- Неописиво нам је драго да смо од свих квалитетних нових извођача баш ми одабрани као нови бенд године у целом региону! У овој чудној години то нам стварно пуно значи и захвални смо свима који су учествовали у тој одлуци. Хвала што сте препознали труд и квалитет у ономе у чему највише уживамо - стоји у објави састава.

Најбољим издавачем проглашена је издавачка кућа “Далас рекордс”, док је за најбољег малог издавача проглашена издавачка кућа “Мунлајн рекордс”.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана