Дени Бојл одустао од режирања новог “Бонда”

Агенције
Дени Бојл одустао од режирања новог “Бонда”

Британски редитељ Дени Бојл одустао је од режије новог Џејмс Бонда због “креативних разлика”, рекао је један од продуцената те вишемилионске франшизе.

- Мајкл Вилис, Барбара Броколи и Данијел Крејг су објавили да је због креативних разлика Дени Бојл одлучио да више није редитељ филма “Бонд 25” - наводи се у саопштењу на званичном 007 “Твитер” профилу.

Двадесет и пети филм из Џејмс Бонд франшизе, чији је власник МГМ, тренутно је у претпродукцији, па се премијера очекује у новембру 2019. године.

Бојл је режирао филм “Милионер с улице” из 2008, који је добио осам “Оскара”, а у мају ове године је објављено да ће бити редитељ новог “Бонда”. Тада су продуценти Броколи и Вилсон рекли да је Бојл “веома талентован”. Такође, продуценти су објавили да ће Крејг играти Џејмс Бонда пети пут.

Продукција би требало да почне у децембру у Лондону.

Бонд франшиза је једна од највреднијих у филмској индустрији. Посљедњи из франшизе, “Spectre” из 2015. године, који је режирао Сем Мендес, зарадио је 880 милиона долара од приказивања у биоскопима. Мендес је режирао и “Skyfall” из 2012. године, који је зарадио више од милијарду долара.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана