Демофесту казна у години неодржавања

nezavisne.com
Демофесту казна у години неодржавања

На адресу “Боно” д.о.о., организатора фестивала “Демофест”, стигло је рјешење Основног суда у Бањалуци да морају платити казну од 1.000 КМ.

Ако казна не буде плаћена, онда је замјењује казна затвора, гдје се сваки започети дан рачуна 50 КМ. Рјешење о прекршају је донио Основни суд у Бањалуци, а на основу притужби грађана због буке и узнемиравања у различитим дијеловима града за вријеме одржавања “Демофеста” у периоду од 19. до 22. јула 2018. године.

У изјави за “Независне” директорка фестивала Бранкица Јанковић потврдила је да је Основни суд донио првостепену пресуду те да је шокирана овим потезом.

“Никада раније није било тужби на 'Демофест', а сада стиже баш у години када се фестивал први пут не одржава у нашем граду”, рекла је Јанковићева.

Она је додала да је овај фестивал од 2008. до 2018. године привукао пажњу хиљаду пријављених бендова и стотине хиљада посјетилаца.

“Допринос промоцији нашег града је огроман, што је препознао и УНЕСKО његовим сврставањем на своју листу препоручених пројеката из области културе, а номинован је и за престижне награде попут 'European Festival Awards' и 'UK Festival Awards'“, истакла је Јанковићева.

Она истиче да ће се жалити на пресуду у за то предвиђеном року и да ће тражити објашњење зашто нису позвани као странка у поступку.

“На нашу адресу није стигао никакав позив, нити сам ја као директорица позивана, чиме сматрам да су нарушена наша права. Овај позив није могао проћи незапажено, јер у фирми поред дневног радног времена постоји и чуварска служба”, каже она.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана