Демофест са укусом малине

Александра Глишић
Демофест са укусом малине

Јубиларни, десети "Демофест" званично је почео јуче, а публику, осим одличног музичког програма уз врхунске извођаче, очекује још много занимљивих садржаја.

Посјетиоци имају прилику да посјете бројне садржаје које су за њих припремили организатори фестивала, а "Демофест" прес-центар јуче је посјетио и шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк, који је изразио одушевљење овим пројектом.

Директорица "Демофеста" Бранкица Јанковић нагласила је да су очекивања од овогодишњег издања фестивала велика, те да су организатори дали све од себе како би направили искорак у односу на прошлу годину, а на посјетиоцима је да процијене да ли су у томе успјели.

- Новитет је да се ове године забављамо на двије бине. Та идеја је настала због 400 демо бендова који се сваке године пријаве на наш конкурс и желе да нам се уживо представе. До сада је наступало 30 демо бендова, а ове године их је чак 50. Надамо се да је то пут и за даље ширење - навела је Јанковићева.

Подсјетила је да је ове године "Демофест" одабран као један од 21 фестивала у Европи који су најприснији са својом публиком.

- Јако смо поносни на то јер све што радимо, радимо искључиво због публике. Наредне године од нас можете очекивати и филмски фестивал који управо припремамо - најавила је она.

Напоменула је да организатори фестивала помажу и удружењима малинара у Републици Српској који ће почастити госте "Демофеста" малинама и свјежим соком од малине.

Након специјалне фестивалске лименке, "Бањалучка пивара" је припремила још једно изненађење у сусрет десетом рођендану "Нектар Демофеста". Наиме, као генерални покровитељ фестивала "Бањалучка пивара" је креирала "Nektar X Weise", лимитирано издање пшеничног пива, које ће бити искључиво доступно током десетог издања "Нектар Демофеста" на простору тврђаве Кастел.

Десето издање "Демофеста" дошло је у комбинацији са новим моделом "Huawei P10", који је званични телефон фестивала и задужен је за сјајне селфије на тврђави Кастел.

Од самих почетака овај фестивал је могао да рачуна на несебичну подршку компаније "м:тел", која је уз њега цијелу деценију. Аддико Банк је званична партнер банка "Демофеста".

Бендови из шест земаља региона

Током три дана фестивала ће се на бинама "Демофеста" сусрести бендови из шест земаља региона. Посјетиоце ће у ревијалном дијелу програма забављати Rudimental DJ сет, Marky Ramone, Ky-Mani Malley, затим "Freemasons", "Функерман", "Дубиоза колектив", као и Едо Маајка, "Bad Copy ", "Лачни Франз", "Пројект Ракија". Ту су и прошлогодишњи побједници "Seine", "Летарг" и "Дегенеза", као и бањалучки бендови "Сопот", "Shanghai Street Fight" и "Важно обавјештење". Капије фестивала отварају се у 20 часова. Улаз је бесплатан до 21 час, након чега се наплаћује осам марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана