Делбој открио тајну: Ово је најлуђа и најскупља сцена у "Мућкама" VIDEO

Г.С.
Делбој открио тајну: Ово је најлуђа и најскупља сцена у "Мућкама" VIDEO

Сер Дејвид Џејсон, британски највољенији глумац, открио тајну са снимања култне серије "Мућке".

Далеке 1981. године имали смо прилике да упознамо двојицу "тупаџија" из Пекама, који су муљањем и ваљањем зарађивали на пијаци. С њима је увијек био њихов Дека Тротер, касније ујка Алберт, који је у Другом свјетском рату потопио сваки брод на који се укрцао. Њихова имена су Делбој и Родни и они су најомиљенији ликови из серије "Мућке", не само у Великој Британији, већ и региону.

42 године касније и даље се гледају урнебесне епизоде са поменутим јунацима и њиховим пријатељима Микијем Пирсом, Бојсијем и Тригером, а британска публика је имала прилику да овог Божића погледа специјал у којем је Делбој, којег је играо сер Дејвид Џејсон, открио и која сцена је коштала највише.

Џејсон је открио да је за снимање епизоде "To Hull and back " одређен буџет од 850.000 фунти и да се у њој крије сцена која је "појела" велики дио тог буџета.

У питању је сцена у којој Дел и Родни, под кормилом славног ујке Алберта, заврше у Сjеверном мору, поред нафтне платформе.

"У тој епизоди путујемо у Амстердам, али наилазимо на проблеме, па риjешимо да изнајмимо брод. Шала је била у томе да се зауставимо испред платфотрме и да Дерек викне 'еј, куда до Холандије'. Та сцена је најскупља шала на свијету. Трајала је 40 секунди, а требало нам је 12 сати да одемо и вратимо се", рекао је Џејсон у специјалу, преноси мондо.рс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана