Члан жирија о Сајси Ем Си: Нисам знао чиме се бави, требала је да да глас Бресквици

ГС
Foto: Друштвене мреже

Дејан Петровић, трубач и члан жирија такмичења "Песма за Евровизију", укључио се у "Пулс Србије" гдје је домаћину емисије Ивану Гајићу открио више о свом искуству током такмичења.

"Посљедње двије до три године немам на свом телефону друштвене мреже и не пратим никакве новине, нити медије. Немам ни никакве новине, нити пратим медије. Али сам успут нешто мало испратио, што сам стигао. Ја могу да кажем једино да је што се тиче нас, жирија и организације РТС-а урађено све по протоколу. Ја први нисам знао ко је у жирију, док нисам дошао у просторију гдје је жири одсједао. Тада сам први пут видио остале чланове жирија. Имали смо нотара који је водио рачуна све вријеме док смо ми гласали. Гласали смо док је била генерална проба у току. Нотар је водио рачуна о томе да гласање прође по протоколу и регуларно како треба. Нико ни на кога није утицао. Размјењивали смо мишљења у току такмичења. Свако своје неко мишљење је негдје причао. Али нико ни за кога није навијао у току генералне пробе док смо гласали. Свако је гласао онако како је мислио", рекао је Петровић и додао:

"Ја сам гласао онако како сам ја то сматрао. Негдје по мом музичком укусу и стилу како ја гледам на музику. Одатле сам и дао малој Бресквици 12 поена, Теодори сам дао 10. Тако да негдје сам сматрао да су те двије пјесме по мени које треба да нас представљају. Бреквичина пјесма је негдје била јача од Теодорине и самим тим је добила 12 поена. Сви остали такмичари су били врхунски. Ту нема приче, да нису били добри не би били ни у полуфиналном догађају".

Дотакао се и гласања Сајси Ем Си која је Теја Дори дала 12 поена, а Бресквици 0.

"Ја сам ту дјевојку први пут упознао тада на РТС-у. Нисам знао чиме се бави. Александар Седлар ми је рекао за њен музички правац. То не могу да коментаришем шта је она гласала, шта није. То је све ствар њеног укуса, њене одлуке. Да није негдје квалитетна, мислим да је људи из РТС-а не би позвали да буде у стручном жирију. Тако да нека свако треба негдје да сноси одговорност за себе и за своје поступке и своје гласове које је давао. Ја стварно не могу ништа лоше да кажем. Према мени је супер била док смо били у канцеларији гдје смо гласали. Да ли је имало потребе да Бресквица не добије ниједан глас. Моје мишљење је да ако је давала 12 гласова, требала је и неки да да Бресквици", рекао је он, преноси "Мондо".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана