Бора Чорба открио разлог зашто је Бајага избачен из Рибље Чорбе

Г.С.
Бора Чорба открио разлог зашто је Бајага избачен из Рибље Чорбе

Бора Ђорђевић, познатији као Бора Чорба, деценијама је на сцени, а у својој музичкој каријери написао је бројне хитове.

Фронтмен бенда „Рибља чорба" написао је многобројне пjесме како за свој састав, тако и у сарадњи са колегама и пријатељима.

Популарни музичар је у животу и каријери имао тешке моменте, а један од њих био је када је одлучио да Момчило Бајагић Бајага више неће бити дио „Рибље чорбе".

„Имали смо једну тешку годину, били смо популарни, али је она пала. Бајага је направио ‘Инструкторе позитивне географије’ и договорили смо се да направимо паузу тада. Он је отишао на летовање, а нама је стигла понуда из Грчке да свирамо концерте у једном хотелу. Рајко је, нажалост, морао да оде из бенда, ми се договорили да наставимо. Звали смо Бајагу да дође са летовања, он није хтео да дође и самим тим више није био члан групе. Али било је и време да оде јер је сазрео као аутор, извођач и тај његов први албум је прошао сјајно", испричао је Бора Чорба.

Још један тежак моменат за музичара био је период рата, када је помишљао да остави микрофон. Међутим, љубав публике га је вратила.

„Да, био је тај један кризни моменат кад сам помислио да не треба да певам. Било је јако тешко деведесетих и тај рат проклетих, некаква депресија. И зато та плоча, која је тада изашла, то је ‘Лабудова песма’. Лабуд пред крај најбоље пева, тада једино и пева.

Љубав народа је спречила да то буде крај и нисам се покајао. Одлучили смо да умремо на бини, нажалост, Миша Алексић је отишао прерано", закључио је Бора Ђорђевић за Вести.мк.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана