Болдвину пријети пет година затвора: Оптужен за убиство из нехата

ГС
Болдвину пријети пет година затвора: Оптужен за убиство из нехата

Холивудски глумац Алек Болдвин и званично је оптужен за убиство из нехата због убиства колегинице Халине Хачинс на снимању филма “Rust” у октобру 2021. године.

Тужиоци у граду Санта Фе у Новом Мексику данас су подигли службену оптужницу, преноси “Daily Mail”.

Раније у јануару најавили су ову намјеру, али су одложили подношење документације како би имали времена да објасне контроверзну одлуку. Поред Болдвина подигнута је оптужница и против Хане Гутијерез-Рид, која је била задужена за одржавања и руковање оружјем на снимању. Ако буде проглашен кривим, славном глумцу пријети казна затвора и до пет година.

Међу судским документима наведено је да је Болдвин давао “недослиједне изјаве” о томе како се пуцњава догодила; прво је рекао да је пуцао из пиштоља, а потом је инсистирао на томе да није повукао окидач. Такође, тврди се да постоји снимак глумца са надзорних камера, који је настао тог дана непосредно прије несреће, а на коме се види да му је рука на обарачу.

Даље се наводи да глумац није прошао одговарајућу обуку о безбједности руковања оружјем, те да је разговарао мобилним телефоном са својом породицом у тренуцима док је требало да учи како се рукује пиштољем.

Болдвин је изјавио да ће се борити против оваквих оптужби и тврди да је све што се десило само трагична несрећа.

 

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана