Била је у више филмова о Џејмсу Бонду од било којег глумца који га је глумио

Агенције
Била је у више филмова о Џејмсу Бонду од било којег глумца који га је глумио

Осим свих успjешних остварења и достигнућа, Џуди Денч је глумила у осам различитих филмова о Џејмсу Бонду, што значи да се она појавила у франшизи 007 више од било којег другог глумца који је тумачио насловни лик.

Џуди Денч у филмовима о Бонду тумачи лик М, вођу британског МИ-6 и Бондовог шефа. Лик М је први пут представљен у романима о Џејмсу Бонду Јана Флеминга. М је једина особа чија непоколебљива личност може застрашити и некога попут Бонда, пише Кликс. Овај лик је постао незамијенљиви дјо филмова о Џејмсу Бонду и појављује се у свим остварењима познате франшизе, осим у филму "Само за твоје очи". Лик М је први пут тумачио Бернард Ли, а у 17 година 11 пута је репризирао улогу. Роберт Браун је био први глумац који је наслиједио улогу након што је Бернард Ли преминуо у јануару 1981. године. Браун је глумио у четири филма, све до филма "Дозвола за убиство" (1989).

Женска верзија М, коју тумачи Џуди Денч, представљена је 1995. године у седамнаестом дијелу "Златно око". Она ову улогу игра већ 20 година, што је импресиван подвиг, јер се појавила у више филмова о Бонду од било којег другог глумца који је играо Бонда.

Појављивање у осам различитих 007 остварења је ставља испред Роџера Мура, који је седам пута глумио популарног тајног агента. Она се појавила у најбољим филмовима о Бонду, укључујући "Казино ројал" (2006) и "Skyfall" (2012). Каснији филмови су снимљени без њеног лика, али она се успјела још једном вратити како би поставила рекорд, у филму "Spectre" (2015). У њему се појављује у видео-снимку који је раније снимила и оставила за Бонда.

Глумичино продужено присуство у франшизи Бонд је важно из много разлога, али посебно јер је серија ових филмова позната по честом мијењању глумаца. Друге франшизе, попут "Ратова звијезда", задржавају исте глумце неколико деценија. У 60 година постојања филмова о Бонду, седам различитих глумаца је тумачило улогу Бонда на великом екрану.

Франшиза филмова о Џејмсу Бонду признаје да добре ствари не треба мијењати. Џуди Денч је дијонела потпуно другачији приступ, јер је једина жена у Бондовом животу коју он не гледа на сексуалан начин. То је отворило потпуно нове слојеве ове улоге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана