Бијонсе, Ники Минаж, Крис Браун добитници БЕТ награда

Агенције
Бијонсе, Ники Минаж, Крис Браун добитници БЕТ награда

Лос Анðелес - Пјевачица Бијонсе добитница је три БЕТ награде, укључујући и признање за видео године, које Блацк Ентертаинмент телевизија додjељује афроамеричким и другим мањинама у музици, глуми, спорту.

Крис Браун и Ники Минаж такође су добитници више признања, али је синоћњи шоу у Мајкрософт театру у Лос Анђелесу протекао у знаку наступа.

Звијезда вечери била је Џенет Џексон, коју је Браун поздравио узвицима, Лаврен Кокс сузама, а Минаж је тај моменат овјековечила својим мобилним телефоном. Џексон је добитница Ултимате Ицон награде, почасне БЕТ коју је посветила породици.

Сијара, Џејсон Деруло и Тинаши одали су признање 49-годишњој поп пјевачици играјући попут ње на музику "Rhytm Nationa ".

Уз Џенет Џексон, шоу је обиљежио и наступ Пи Дидија који је пао на сцени током узбудљивог перформанса којим је прославио 20. рођендан своје компаније "Бад Боy Рецордс". Њему су се на сцени придружили Лил Ким, Мејс, Фејт Еванс, 112, док је у видео монтажи искоришћен снимак репера Ноторијуса Б.И.Г.

Бијонсе је награђена у три категорије - најбоља ритам и блуз пјевачица, најбољи видео и најбоља режија спота. Крис Браун је најбољи аренби/поп извођач, а добитник је и награде фанова - фандемониум.

Шоу је отворио Кендрик Лемар, добитник признања за најбољег хип-хоп умјетника, док је у женској категорији та награда отишла у руке Ники Минаж.

Синоћњи шоу, иако махом препун музике и смијеха, имао је и озбиљније тонове када се освртао на недавна убиства црнаца у САД. Ламар је тим поводом реповао на хауби полицијског аутомобила док су Џанел Моне и Џидена извели "Цласиц Ман", а око врата су носили натписе "Ја сам класичан човјек", аудирајући на протесне натписе бораца за грађанска права "Ја сам човјек".

Награду за животно дјело добио је Смоки Робинсон, а на синоћњој церемонији наступили су и Ријана, Алиша Киз, Викенд, Пати Лабел, Робин Тик.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана