Бенд “Ајрон мејден” нови албум “Senjutsu” избацује 3. септембра: Хеви метал и самураји

Приредила: Миланка Митрић/агенције
Бенд “Ајрон мејден” нови албум “Senjutsu” избацује 3. септембра: Хеви метал и самураји

ЛОС АНЂЕЛЕС - Прије неколико дана “Ајрон мејден”, након шестогодишње паузе, објавио је сингл “The Writing on the wall”, пјесму која је први нови материјал након студијског албума из 2015. године “The Book of Souls”.

Легендарни састав је сада објавио и назив двоструког албума, другог по реду, са списком пјесама. Албум 17. по реду, носиће назив “Senjutsu”, према изразу из јапанског језика који означава тактику и стратегију које се користе у борбама, а биће објављен 3. септембра. Насловна илустрација албума заснована је на идеји Стива Хариса, са темом самураја.

- Одлучили смо да поново снимамо у студију “Гијом Тел” у Француској, јер мјесто има тако опуштену атмосферу. Тамо је савршено за наше потребе. Зграда је некада била биоскоп и има заиста висок плафон, тако да постоји одличан акустични звук. Овај албум смо снимили на исти начин као и “The Book of Souls”. Написали бисмо пјесму, увјежбали је, а затим је одмах снимили, док нам је била свјежа у мислима. На овом албуму има неколико сложених пјесама за које смо морали да се потрудимо да би звучале тачно онако како смо жељели да звуче, тако да је поступак понекад био веома захтјеван. Поносан сам на резултат и једва чекам да га чују обожаваоци - навео је Стив Харис.

“Senjutsu” ће обухватити десет пјесама у укупном трајању од око осамдесет минута, а то су: “Senjutsu”, “Stratego”, “The Writing On The Wall”, “Lost In A Lost World”, “Days Of Future Past”, “The Time Machine”, “Darkest Hour”, “Death Of The Celts”, “The Parchment” и “Hell On Earth”.

- Сви смо заиста узбуђени због овог албума. Пандемија је одгодила ствари - толико о плановима. Пјесме су врло разноврсне, а неке од њих и прилично дугачке. Такође постоје једна или двије пјесме које звуче прилично другачије од нашег уобичајеног стила и мислим да ће обожаваоци “Мејдена” бити изненађени - надам се на добар начин - објаснио је Брус Дикинсон.

Албум су на неки начин најавили синглом “ The Writing On The Wall”, пјесмом за коју су текст писали Брус Дикинсон и Адријан Смит, а продуценти Кевин Ширли и Стив Харис.

- Срећан сам како је све испало, изгледа као мали филм. Знао сам да ћемо успјети, чим је Марк оживио моје идеје и додао им своју причу. Заједно смо направили нешто магично. Сматрам да смо успјели – казао је Дикинсон говорећи о споту за пјесму, за који су анимације радили Марк Ендруз и Ендрју Гордон.

Албум је рађен са њиховим дугогодишњим продуцентом Кевином Ширлијем, а у копродукцији басисте и вође састава Стива Хариса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана