Баре и Мајке са шест Порина помели конкуренцију

Aгенције, net.hr
Баре и Мајке са шест Порина помели конкуренцију

Ријека - Унаточ песимистичним прогнозама Горана Барета, ипак је то била његова вече. С освојених шест Порина од једанаест за колико су Баре и Мајке били номинoвани с албумом “Тешке боје” највећи су побједници 19. додјеле хрватске дискографске награде Порин у суботу одржане у Ријеци.

Првог Порина Горан Баре и Мајке добили су за хит године, који је изабрала публика, за пјесму “Тешке боје”, а услиједиле су награде за најбољи рок албум, најбољу извођење групе с вокалом, најбољи аранжман, најбољи видео, а тријумфалну вече заокружили су Порином за пјесму године.

“Јако сам поносан јер смо албум направили без спонзора, с властитим новцем и трудом”, захвалио је Баре. Чланови бенда присјетили су се да су, када су дознали за једанаест номинација, мислили да ће у Ријеци бити највећи лузери.

Славио је и Масимо Савић који је побиједио у четири категорије од девет у колико их је био номинован. Порина је освојио за најбољи мушки вокал за пјесму “Из једног погледа”, најбољи поп албум, најбољу продукцију и најбољи снимак за албум “Додирни ме случајно”.

“Стварно сам сретан кад колеге препознају да смо озбиљно радили. Одлучио сам да предивни људи раде са мном и то се показало јако добрим” изјавио је Масимо.

'Само два' Порина за ТБФ

Иако су кући однијели Порина за албум године “Pistaccio Metallac” ТБФ-овци су највећи губитници овогодишње додјеле. Номиновани су били у десет категорија, а побиједили само у двије. Уз албум године, побједу су однијели и у категорији најбољи клупски албум.

Тамара Обровац за пјесму “Titanic/ Танго и ча ча ча” најбољи је женски вокал, док су група Ватра и Дамир Урбан с пјесмом “Тремоло” освојили Порина за вокалну сарадњу године. Урбан је освојио и награду за Најбољи алтернативни албум за “Urban&Hauser”, сарадњу са Стјепаном Хаусером из 2Cellosa.

Миши Ковачу Порин за животно дјело

Миши Ковачу, групи Time и композитору Стјепану Михаљинецу уручени су Порини за животно дјело, а Мишо је признање прославио отпјевавши свој хит “Ноћас ћемо земљи ко матери рећи”. На позорници ријечке дворане Замет наступили су и Баре и Мајке, Жак Хоудек, Ватра и Урбан, Тамара Обровац, Нина Бадрић, Опћа опасност, Психомодо Поп, ТБФ, клапа Камби и Масимо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана