Бањалука ове године без “Демофеста”

Агенције
Бањалука ове године без “Демофеста”

Иако су Бањалучани и љубитељи алтернативног звука из читаве регије већ навикли да сваког јула тврђава Кастел постане центар нове музичке сцене на свима драгом “Демофесту”, овог љета се то неће десити.

- Надајући се да смо заслужили мало разумијевања и стрпљења оних који нас воле и уз нас су све ове године - прије свих хиљада демо бендова који су се пријављивали на наше конкурсе, хиљада сарадника и стотина хиљада посјетилаца од оснивања до данас - ове године ћемо направити паузу да бисмо припремили нову “Демофест” причу, доступну публици у цијелој регији - објаснила је за магазин “Лола” Бранкица Јанковић, директорица овог фестивала.

Покренут 2008. године као јединствен регионални пројекат намијењен промоцији и пружању подршке младим ауторским бендовима из бивше Југославије, фестивал је брзо стекао препознатљивост и углед на музичкој сцени.

Поред овогодишње “хибернације” “Демофеста”, Бранкица Јанковић најавила је ипак и неке нове ствари које су у припреми.

- У питању ће бити прича која траје сваког дана у години и која неће имати никаквих ограничења - “Демофест” на малим екранима и интернету - најавила је Јанковићева. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана