Бањалучки бенд Voodoo Мојо: Нешто другачија музичка прича

Мирна Пијетловић
Бањалучки бенд Voodoo Мојо: Нешто другачија музичка прича

Фузија блуза, фанка и прогресивног рокенрола налази се на двије ауторске пјесме које је недавно снимио бањалучки бенд "Voodoo Мојо".

Да се домаћа ауторска музичка сцена развија и публици пружа нешто другачији звук, доказ је и ова амбициозна петорка, коју чине гитариста Стефан Сарић, басиста Остоја Ђурић, клавијатуриста Даниел Минарски, пјевач Александар Коларов и бубњар Велемир Душанић.

Недавно су из своје музичке креативне радионице изњедрили двије нове пјесме које су жанровски другачије, а опет јединствен печат бенда "Voodoo Мојо".

- Настојимо да наше ствари буду што оригиналније и да не користимо превише стереотипа у компоновању. Не ограничавамо се на жанрове, што нам додатно даје дозу јединствености - рекао је клавијатуриста Даниел Минарски.

Како је истакао, у обје пјесме инспирација је дошла кроз свирање. Једноставно се осјети када нешто добро "искочи".

- Заједничким идејама смо снимили ове двије пјесме. Стефан и Александар су били задужени за текстове, док смо аранжмане радили сви заједно, гдје је свако допринио својом идејом - рекао је басиста Остоја Ђурић, који је и аутор логоа бенда.

Према ријечима гитаристе Стефана Сарића, који занимљивим рифовима даје посебан шмек свакој пјесми, једна нумера је балада, у фанки ритму, док је друга нешто прогресивнија. Управо због таквог, нешто другачијег аранжмана, ови млади и талентовани музичари сматрају да би се пјесма могла свидјети публици.

- У писању текстова инспирација су ми обични људи и њихови животи, ствари које су око нас, а које некада не примијетимо. Сматрам да смо се као бенд баш "нашли" и да одлично функционишемо, тако да мислим да ћемо у финишу изњедрити квалитетан производ - каже пјевач Александар Коларов.

Сваки члан бенда "Voodoo Мојо" слуша различиту врсту музике, а сложили су се да управо због те различитости стварају јединствену музичку магију.

Амбиције

- Амбиције су нам рад на ауторским пјесмама, као и представљање на домаћим и иностраним музичким фестивалима. Фестивали су нешто што би сваки бенд требало да доживи. Дружење са колегама музичарима, давање дијела своје личности публици и уживање у њиховој повратној информацији. То се може искусити само свирањем ауторских нумера, а оне су то што смо ми у ствари, управо зато што је свако од нас урезао један дио своје душе у те пјесме. За сада, завршавање албума нам је приоритет и, наравно, забављање у том креативном процесу - рекао је бубњар Велемир Душанић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана