Бањалучка група “Револт” објавила сингл "Земља"

A.Г.
Бањалучка група “Револт” објавила сингл "Земља"

БАЊАЛУКА - Група “Револт” објавила је нови сингл са надолазећег албума, а овога пута Бањалучани су јавности представили пјесму "Земља".

У питању је трећи сингл који ће се наћи на албуму "Контракције", а "Земља" је добила и пратећи, тзв. "luric video" за који је био задужен Индир Мердановић.

Подсјећамо, група “Револт” је поново активна након десет година паузе, коју је прекинула објавом синглова "Снови" и "Антагонист". Све три пјесме наћи ће се на албуму "Контракције", насљеднику сада већ култног дебија "У кући бола".

- “Револт” интензивно, већ годину дана и на некакав себи својствен начин, ствара нове пјесме, које би се уобличене у цјелини требале наћи на албуму радног назива "Контракције", а за сингл "Земља" био је предвиђен и видео-спот. Ипак, због глобалне ситуације, бенд није био у могућности да реализује и оствари планирано -  каже Драшко Кременовић, један од вокала бенда.

Он такође открива да је за претходни сингл "Антагонист" већ снимљен један дио видео-спота.

- Међутим, остао нам је незавршен други дио, који је требао да буде снимљен. Сама ситуација у свијету је зауставила даљи рад, па је спот у фази даљег разматрања - наводи Кременовић.

За снимање и продукцију нумере "Земља", као и комплетног албума "Контракције", побринуо се гитариста бенда Дејан Савић уз помоћ остатка бенда, док је за омот албума и пратеће визуале био задужен Дејан Шијук.

Револт је настао 1995. године, а поред албума "У кући бола" (2000), заступљени су на неколико компилација. Група је кроз разне фазе постојања свирала широм региона, али и у неколико земаља Европе.

Актуелни сингл "Земља", али и претходна два, можете преслушати на званичном “Јутјуб” каналу групе “Револт”.

https://www.youtube.com/watch?v=m0tbgN0ykIA

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана