Бандерас: Холивуд ме увијек ограничавао због нагласка и етничког поријекла

Агенције
Бандерас: Холивуд ме увијек ограничавао због нагласка и етничког поријекла

Мадрид - Познати шпански филмски глумац, режисер и продуцент Антонио Бандерас изјавио је да је због свог нагласка и етничког поријекла у Холивуду увијек био ограничен, јавља Анадолија.

Бандерас је на овогодишњем филмском фестивалу у Сан Себастијану представио филм "Аутомата" у којем игра главну улогу, а у исто вријеме је и продуцент филма.

"Због свог нагласка и етничког поријекла у Холивуду сам увијек био ограничен. Сада желим пуно више правити и продуцирати филмове у Шпанији", казао је Бандерас. 

Рекавши како је економска криза у Шпанији свакако погодила и кинематографију ове земље, Бандерас сматра да филм треба подршку државе. 

"Влада мора пружити подршку. Мора смањити порез како карте у кинима не би биле толико скупе", рекао је он.

Говорећи у свом филму "Аутомата", научно-фантастичном дјелу које се бори за награду Златна шкољка, Бандерас је казао: "Ово није нека супер продукција. Али је филм који смо правили четири године. Сигуран сам да ће заузети своје мјесто код љубитеља овог жанра."

Међународни филмски фестивал у Сан Себастијану одржава се од 1953. у овом шпанском граду. 

Иако је фестивал основан како би наградио најбоља шпанска филмска остварења временом је прерастао у филмску смотру која приказује филмове из других земаља. Главна награда на фестивалу је "Concha de Oro" или Златна шкољка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана