Бајага проговорио о забрани наступа у Карловцу

Агенције
Бајага проговорио о забрани наступа у Карловцу

Бајага се напокон огласио по питању забране наступа у Карловцу и за Новости испричао своју страну приче.

"Имали смо усмени договор да свирамо на фестивалу пива у Карловцу, али су нам прије неколико дана јавили да се томе противе бранитељи. Рекли смо ок јер нисмо ни потписали уговор, након чега се дигла фрка. Нисам реаговао јер не знам како да реагујем. Иста прича с непровјереним оптужбама се понавља сваке двије три године. Сви знају каквих сам ставова. Годинама уназад свирам свуда у регији, конкретно у Карловцу сам свирао двапут у посљедњих десет година.  Ово су више ствари из домене политичких препуцавања и таблоида. Најбољи деманти је слика из пулске Арене с пјесме Зажмури или било које друге", рекао је Бајага.

Пјевач се осврнуо и на потез колега из Хладног пива које је у ранијој изјави назвао "шмекерима".

"Нисмо се никад присно дружили, али знам момке и знам да су ок. То је с њихове стране био другарски и храбар потез. Захвалио сам на подршци Милету Кекину који је увијек имао исправне ставове и пјесме. Тко зна, можда заједно и снимимо нешто. А то што су нас звали да догодине свирамо на београдском Беер фесту на Ушћу ће се сигурно остварити", каже он.

Бајага је пропали наступ у Карловцу надокнадио великим концертом у пулској Арени.

"Били смо једни од умјетника који су имали срећу свирати у том импресивном здању, у које кад крочите осјетите силне вјекове који су прохујали. Кад се оно освијетли, кад се донесе добра опрема и дође дивна публика као што је дошла у суботу, онда све буде супер. Могуће је да су негативне ствари изношене претходних дана појачале емоцију код људи који не мисле тако. Атмосфера је била набијена емоцијама, а публика је од почетка до краја пјевала све пјесме с нама. Свирали смо три сата и имали четири биса", испричао је Бајага.

На упит јесу ли намјерно изабрали отворити концерт с пјесмом Римљани у којој каже да је "све више барбара", одговорио је потврдно.

"Идеја је била да почнемо с нумером Даљина, дим и прашина. Онда је неко из екипе рекао да свирамо у највећем римском споменику на овим просторима, па се пјесма Римљани наметнула сама по себи. Нисам на уму имао стих о барбарима и Римљанима, али се испоставило да је добра порука", закључио је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана