Бајага: Паузирамо с концертима, али радимо

ГС
Бајага: Паузирамо с концертима, али радимо

Актуелна ситуација око вируса корона пореметила је концертне планове многим музичарима на овим просторима, међу којима су и Бајага и Инструктори.

 

 

Момчило Бајагић је, међутим, како каже, изузетно активан у посљедње вријеме док прави паузе са наступима.

"Одржана је недавно у Сава Центру београдска премијера филма 'Хотел Београд', најављеног дуетском песмом "Дарја" са Милошем Биковићем, а актуелан је и рад на још једном филму, па мјузикл, као и спремање новог, специфичног албума", каже музичар.

Бајага ради на филму "Није тешко бити човек", Душана Ковачевића, на којем поново сарађује са старим пријатељем.

"Надамо се да ће премијера да буде на јесен. Завршио сам песме које су се сликале у филму, а остаје ми да урадим инструменталну музику. Мислим да ће то бити доста интересантан филм, необичан, јер је такав сценарио. Одлични су глумци. Видео сам делове филма који се сад монтирају, али, за сада је још увек рано да се прича о томе", каже рокер.

И мјузикл Позоришта на Теразијама "Са друге стране јастука", редитеља Југа Радивојевића, базиран је на Бајагиним пјесмама.

"Тридесетак нумера је у избору, остаће их на крају више од 20 сигурно. Све сам препустио глумцима, редитељу и Салету Седлару. Он ради аранжмане за оркестар који ће све време, као и сви глумци, бити на сцени. Можда неке мање улоге добију и људи из оркестра", истиче Бајагић.

Причати о концертима, нажалост, истиче, сада је депласирано, а посебно му је жао што је отказао концерт подршке Душану Којићу Који у Хали спортова.

"Нормално, то је у складу са мерама које се предузимају. Искористићу ово време, кад нема свирки, да мало порадим на албуму, да не седимо беспослени. Можда ћемо мало и у студију нешто да радимо. Биће ту и песама које сам радио за друге, нумера из филмова, можда и неких за које снимци постоје на "Јутјубу" али их нема на носачима звука", закључује Бајага.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана