Б. Б. Кинга отровали сарадници?

Агенције
Б. Б. Кинга отровали сарадници?

Њујорк - Двије насљеднице недавно преминулог легендарног блуз гитаристе Б. Б. Кинга које су биле најотвореније у описима посљедњих дана великог музичара оптужиле су јуче Кингове најближе сараднике да су га отровали.

Званичници у америчкој савезној држави Невади потврдили су да ће бити покренута истрага због сумњи на убиство музичара.

Кћерке Карен Вилијамс и Пети Кинг наводе у документу који је њихов адвокат ставио на увид медијима да су Кингов менаџер Лаверн Тони и лични асистент Мајрон Џонсон убили њиховог оца.

Судски патолог "Кларк Каунти" болнице Џон Фјуденберг изјавио је да је аутопсија Кинговог балсамованог тијела обављена у понедјељак и да ће се на резултате тестова чекати до осам седмица.

Поручник ласвегаске полиције Реј Стајбер потврдио је да детективи из одсјека за убиства врше истрагу о овом питању. Кинг је преминуо 14. маја у Лас Вегасу у свом дому.

Тони и Џонсон одбили су да коментаришу тврдње Кингових кћерки.

Судски патолог је рекао да је Кингово тијело враћено у мртвачницу и да истрага неће пореметити планиране комеморативне свечаности које би требало да буду одржане у Мемфису, Тенеси и Индијаноли, Мисисипи.

Почасна комеморација заслужном музичару биће одржана 27. маја у незваничној престоници делте Мисисипија Мемфису, Тенеси, па ће потом Кингово тијело бити пребачено у град у ком је одрастао, Индијанолу, Мисисипи.

Марш поред тијела биће омогућен 29. маја у Музеју "Б. Б. Кинг" у Индијаноли, док ће црквени испраћај бити наредног дана у оближњој баптистичкој цркви Бел гроув.

Музичар, који је осим славе и широке прихваћености у каријери задобио 15 признања "Греми", биће сахрањен у музеју који носи његово име, у Индијаноли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана