Амира Медуњанин наступа онлајн на Арсенал Фесту

Г.С.
Амира Медуњанин наступа онлајн на Арсенал Фесту

КРАГУЈЕВАЦ - Пјевачица севдалинки и традиционала свјетског гласа Амира Медуњанин наступа први пут на Арсенал Фесту, који се усљед пандемије Ковид-19 и ванредне ситуације у Крагујевцу одржава ових дана онлине без присуства публике, а њено извођење може се пратити вечерас од 21:00 преко званичне фејсбук стране фестивала, најавили су организатори.

На јубиларном Арсеналу 10 Амира наступа у посебном издању, у пратњи врсног хармоникаша Мустафе Шантића, са којим је сарађивала раније гостујући његовом Мостар Севдах Реунион-у, а недавно су поново радили заједно на њеном актуелном албуму "Фор Хим Анд Хер", на коме је снимила песме које су изводили Тома Здравковић и Силвана Арменулић.

Амира истиче да "апсолутно није постојала дилема" да ли да наступи на Арсеналу без публике, јер је имала велику жељу да својим доласком у Крагујевац подржи фестивал.

"Свирање онлине и испред људи су тотално два различита света. Немате интеракцију са људима која је неопходна за сваког извођача, зарад размене енергије. Прилагођавамо се временима каква јесу, трудимо се дати максимум. Замишљам да испред себе имам море људи. Кад сте на бини ионако не видите 90 посто дворане јер су рефлектори уперени у очи. Једино фали енергија која се осећа на концерту. Али сигурна сам да ће људи који нас буду пратили бити са нама и да ћемо то осетити на неки начин", каже Амира.

Оценивши да је глобална панедмија Ковид-19 "упозорење човечанству због свега што радимо планети", Амира каже да су јој последњи неколико месеци много недостајали концерти.

"Музика је нешто најлепше што постоји на свету, поред живота и љубави. Сад се показало да без музике људи вену. Ја сам била као биљка пет месеци без наступа", каже

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана