Александрија: Снага револуције у пјесми Љубав

Александра Маџар
Александрија: Снага револуције у пјесми Љубав

Премијера спота за нову пјесму бенда "Александрија", једноставног, али у исто вријеме и моћног назива "Љубав", која је одржана у кафе "Барселона" у Бањалуци, била је одличан примјер оригиналности и преданости музици.

Да ли због интиме простора у башти овог кафеа, многобројних музичара, новинара, људи из јавног живота нашег града или ипак због атмосфере коју су својим дочеком и свирком направили момци из "Александрије", уторак вече заиста није било обично.

Аплаузи, овације, ријечи подршке, честитке, добра свирка и представљање спота, који ће бити право освјежење на ТВ екранима, смјењивали су се током цијеле вечери, а ни фронтмен бенда Тибор Тишма није крио понос што је све изгледало онако како су и замислили, не превише нападно, али опет довољно интересантно да одржи пажњу присутних.

- Пјесма је револуционарна. Доста је тог става да је све што долази са стране боље од онога што имамо овдје. А и ми знамо и те како да радимо квалитетну музику и видео-продукцију - истакао је Тибор и додао да послије ове промоције слиједи представљање у Београду, чему се јако радују.

Режију спота повјерили су Синиши Тешановићу, који је објаснио да је спот сниман пет часова, без могућности накнадних монтажа, убацивања сегмената, поправки те уз огроман ентузијазам свих учесника, а посебно екипе из Костајнице која је радила на овом споту. Соба је, објашњава Синиша, била постављена у нормалан тежински положај, а затим је сва полијепљена на плафон са свим најситнијим детаљима.

- У релативној малој просторији, током пјесме која траје нешто више од четири минута, уз велику координацију и уиграност цијеле екипе, актери спота су се мијењали по различитим угловима собе премјештајући бубањ и опрему, док је камерман комплетно снимање урадио из руке без било какве асистенције -  објаснио је Тешановић.

Хтјели су, а у томе су и успјели, да спот обилује симболиком, а вођени првим стиховима пјесме "Свијет се окреће, стати неће због тебе". Ово љето ови талентовани музичари ће провести радно свирајући на фестивалима, а први је О.К. фест, гдје ће наступити у недјељу, 5. јула.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана