Ајрон мејден моћно у пуној Арени

Танјуг
Ајрон мејден моћно у пуној Арени

БЕОГРАД - Легендарни хеви метал састав Ајрон мејден одржао је вечерас концерт у испуњеној Штарк арени у оквиру свјетске турнеје “Legacy Of The Beast 2022”.

Бенд предвођен певачем Брусом Дикинсоном вратио се послије осам година у Београд, почевши наступ пјесмама са 17. албума “Sewutsy” (2021) - насловном, “Stratego” и “The Writing On The Wall”, чији су рефрен посјетиоци хорски пјевали.

Током скоро двочасновног наступа, окончаног са два биса, британска шесторка је на одушевљење преко 15.000 посјетилаца у Арени извела и неке од својих најпознатијих пјесама попут “Run To The Hills”, “Fear Of The Dark” и “The Trooper”.

Дикинсон се показао у изврсној гласовној форми, стално у покрету, додатно одушевивши умијешношћу правог бацача пламена током извођења” Flight of the Icarus”.
 
Уз гитарску пиротехнику гитарског тројца Дејв Мари, Едријен Смит и Јаник Герс, и постојано закуцавање бубњара Ника Мекрејна, басиста Стив Харис је изгледао посебно добро расположен.

Вођа Мејдена је младалачки поскакивао током свирања баса и правио гримасе одобравања што београдска публика здушно пjевањем и подигнутих руку учествује у концерту.

Концерт Мејдена очекивано је обиљележила и изузетно богата сценографија на великој позорници, која је уз помоћ свијетла, екрана и кулиса претварана у духу “Sewutsya” у јапански дворац или у унутрашњост готске катедрале.

Заштитни знак бенда појавио се на позорници најприје као трометрашка фигура “Самураја Едија”, а потом и као “Трупер Еди” одевен у деветнаестовековну британску униформу, док се мачевао са спретним Дикинсоном.

Мејден су моћно грмјели и протутњали Ареном, показавши се као бенд у одличној извођачкој форми који и послије више од четири деценије озбиљно доживљава и ради сваки концерт.

Шлаг на торти је била укусно извођена концертна пиротехника као и традиционални ''лет” двораном велике макете ловачког авиона Спитфајер у завршној пјесми “Aces High”, након чега је бенд испраћен вишеминутним овацијама.

Предгрупа је био бенд Лорд оф д лост.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана