АББА снима пет пјесама послије 40 година

Г.С.
АББА снима пет пјесама послије 40 година

Према писању "Сандеј поста", легендарна група АББА завршава снимање пет нових пјесама као припрему за турнеју планирану за 2022. годину, која ће по много чему бити посебна.

Бјорн, Бени, Агнета и Фрида били су поново заједно у студију како би снимили пјесме за долазећу "Аватар" турнеју. Ових пет пјесама први су материјал који је шведска поп сензација снимила за посљедњих 40 година, али Бјорн Улвеус рекао је да су остали вјерни свом препознатљивом звуку.

"Никаквог проблема није било док смо снимали, а посебно не да створимо ону стару хемију између нас. Једина разлика је у томе што Агнета и Фрида пјевају мало ниже сада него раније, али све ипак звучи баш као Аба", рекао је Бјорн Улвеус (75) за "Сундеј тајмс.

Како је Улвеус појаснио - њих четворо остали су блиски пријатељи, иако су некада били у браковима.
"Ми смо сви добри пријатељи и често се и виђамо. То што смо сада били заједно у студију... све је то било тако познато. Све нам се вратило у секунди. Забавили смо се. Морате да се забавите када се овако нешто деси", рекао је Улвеус.

Али оно што је посебно занимљиво јесте турнеја коју спремају за 2022. годину. Умјесто да се они појаве на бини, компјутерски креирани холограми изводиће стари материјал и неке од нових пјесама.

Најмање двије од пет нових пјесама биће заступљене на турнеји која је помјерена на слиједећу годину због пандемије, али им је то помјерање и дало додатно вријеме да створе футуристичке холограме који ће се појавити на сцени.

Сваки члан групе фотографисан је из свих могућих углова, главе су им измјерене и тачкице исцртане на лицима да би холограми - "аватари" - били перфектни.

Аба је освојила Европу 1973. године на евровизијском такмичењу са пјесмом "Waterloo", а наставили су низом хитова све до распада групе 1983. године. Групу су чинила два брачна пара, Бјорн и Агнета те Бени и Ани-Фрид.

Мјузикл "Mama mia " донио им је нову генерацију фанова и вјероватно никога не чуди да само пјесма "Dancing Queen " на званичном каналу групе на Јутјубу (YouTube) има скоро 500 милиона прегледа, друге пјесме по више од 200 милиона прегледа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана